Traģēdija Juglas kanālā: iet bojā vīrietis; viņa ķermeni atrod tikai pēc vairākām dienām

Ilustratīvs attēls © Ģirts Ozoliņš/MN

Aizvadītajās brīvdienās noslīkuši seši cilvēki, četri no tiem gājuši bojā Ventspils pusē, viens Rīgā un vēl viens Saldus novadā, vēsta "Degpunktā".

Viens no tiem ir Indijas pilsonis, students Albins Šinto. Vīrietis kopā ar vēl bariņu draugu bija pagājušajā ceturtdienā, 18. jūlijā, devies peldēties Juglas kanālā.

Kādā brīdī Albins pazudis zem ūdens, un, kaut arī pārējie centušies palīdzēt, vīrietis noslīka. Bojāgājušā ķermeni izdevās atrast vien pēc vairākām dienām.

Jaunā vīrieša mirstīgās atliekas pamanīja makšķernieks ar laivu. Uz adresi tika izsaukti ugunsdzēsēji glābēji, kas izcēla bojāgājušo no ūdens un nogādāja krastā.

Juglas kanāla ūdens ir rāms. Krastā redzami vairāki makšķernieki, ik pa brīdim uzrodas arī kāds peldētājs. Tomēr miers esot mānīgs, stāsta apkārtnē dzīvojošie. Ejot peldēties, ir jāņem vērā vairāki faktori. Viens no makšķerniekiem stāsta, ka Juglas kanālā mēdz būt straumes. Tās atkarīgas no jūras ietekmes, skaidroja makšķernieks. Sevišķi piesardzīgiem esot jābūt laivu dēļ, kas Juglas kanālā braucot ārkārtīgi ātri.

Svarīgākais