Daļa informācijas, kas izskanējusi par pazudušo Sergo, nav patiesa

© F64

Pagājušajā nedēļā stāstīts par diviem vīriešiem, kuri ar ūdens motocikliem devās izbraucienā no Kaltenes uz Roņu salu un pazuda. Vienam no braucējiem izdevās paša spēkiem izpeldēt krastā, bet otru – Sergo Tvauri – vēl nav izdevies atrast. Pazudušā tuvinieki un draugi nav atmetuši cerību. Cilvēki turpina meklēšanas darbus. Oficiālie dati liecina, ka nedēļas nogalē, meklējot vīrieti Kolkas apkārtnē, ap 200 cilvēki pieveikuši aptuveni divsimt kilometru distanci, vēsta "Degpunktā".

Pirmdien, 22. jūlijā, aprit jau devītā diena, kopš Sergo Tvauri ir pazudis. Viņa draugi, paziņas un radi turpina vīrieti meklēt. Cerība cilvēku atrast sveiku un veselu ir maza, tomēr pazudušā tuvinieki negrasās nolaist rokas.

Jaroslava Tomaševiča, Ģimenes draudzene:

“Meklēšana netika apstādināta ne uz vienu dienu. Tiek meklēts gan uz sauszemes, gan jūrā, gan uz mazākām salām. Meklēšana notiek nepārtraukti. Tāpēc ģimenes vārdā pateicos ikvienam. Pateicoties ziedojumiem un līdzcilvēku atbalstam, mums ir iespēja no trešdienas saviem spēkiem meklēt ar helikopteru, kas meklē Igaunijas pusē katru dienu praktiski. Tagad arī notiek vienošanās par jaunu maršrutu.”

Jaroslava stāsta, ka no “putna lidojuma” tiek apsekoti apgabali, kuriem ir sarežģīti piekļūt, ja meklēšanas darbi norisinās uz sauszemes.

Viņa teic, ka ir tādas piekrastes vietas, kurām vienkārši nav iespējams piekļūt. Tādās vietās tiek izmantoti mazie peldlīdzekļi - kajaki un nelieli kuteri. “Tur šobrīd gan Sergo draugi, gan Igaunijas brīvprātīgie, gan Igaunijas brīvprātīgo organizācijas. Visi koordinējas kopā un notiek meklēšana. Vietas tiek apskatītas arī ar helikopteru,” norāda Jaroslava.

Sergo tuvākie cilvēki būs pateicīgi par jebkādas informācijas sniegšanu un izplatīšanu ne tikai Latvijā un Igaunijā, bet arī ārvalstīs. Ātra un efektīva saziņas plūsma palīdzēs meklēšanas darbos, pārliecināta ir Jaroslava.

Tāpat tuvinieki lūdz vērst uzmanību uz medijos iepriekš nepatiesi izskanējušo informācija, ka Sergo ūdens motociklam bija tehniskas problēmas. Vīrieša ūdens motocikls bija lieliskā tehniskā stāvoklī, tikko pēc apkopes. Ģimenes locekļi lūdz būt saprotošiem pret notikušo un pateicas par atbalstu visiem līdzcilvēkiem.

Svarīgākais