Bruņots kara veterāns iebrūk pansionātā un nogalina sešus cilvēkus, tostarp savu māti

© unsplash.com

Daruvaras pilsētā Horvātijā noticis šausminošs uzbrukums. Kara veterāns, ielaužoties pansionātā, nogalinājis sešus tā iemītniekus, tostarp arī savu māti, raksta "The Sun".

Tiek ziņots, ka kara veterāns uzbruka Daruvaras pansionāta "Vianey" iemītniekiem.

51 gadu vecais Krešmirs Pahoki, atvaļināts militārais policists, ielaužoties pansionātā, atklāja uguni uz pansionāta iemītniekiem, kā rezultātā nogalināja sešus cilvēks, tostarp arī savu māti.

Pēc pastrādātā nozieguma vīrietis aizbēga. Neilgi pēc tam likumsargiem izdevās viņu notvert vietējā kafejnīcā netālu no pansionāta.

Piecas no sešām personām gāja bojā notikuma vietā, taču viena devās mūžībā slimnīcā. Vēl vairāki cilvēki uzbrukumā tika ievainoti.

"Mēs esam satriekti par slepkavību veco ļaužu namā Daruvarā," sacīja premjerministrs Andrejs Plenkovičs sociālajos medijos.

Pēc Daruvaras mēra Damira Lneņičeka teiktā, apšaudes brīdī pansionātā dzīvoja ap 20 cilvēku.

Horvātijas prezidents Zorans Milanovičs sociālajos medijos nosauca apšaudi par "mežonīgu". "Tas ir biedējošs brīdinājums un pēdējais aicinājums visām kompetentajām iestādēm darīt vairāk, lai novērstu vardarbību sabiedrībā, tostarp ieviest vēl stingrāku ieroču kontroli."

1996. gadā uzbrucējam tika piešķirta Tēvzemes pateicības medaļa - to piešķir Horvātijas pilsoņiem par godpilnu un priekšzīmīgu dienestu.

Svarīgākais