Liepniekam liekas gaužām dīvaina nelaime ar motociklistiem Baltijas jūrā

© depositphotos.com

Rakstnieks Jurģis Liepnieks sociālajā vietnē "X" komentējis traģēdiju Baltijas jūrā, kuras rezultātā bez vēsts pazudis Latvijas ūdens motociklists.

Jau ziņots, ka 13. jūlijā Igaunijas teritoriālajos ūdeņos pazuda divi Latvijas pilsoņi, kuri ar ūdens motocikliem bija ceļā no Kaltenes uz Roņu salu. Viņu meklēšanā tika iesaistīti arī abu valstu jūras spēki. Latvijas Valsts policijā svētdien informēja, ka viens no pazudušajiem ir veiksmīgi sasniedzis Roņu salu. Tomēr nav atrasts 1986. gadā dzimušais Sergejs Tvauris.

Liepnieks pauž neizpratni, kas varēja noiet greizi izklaidē, kas, pēc viņa teiktā, ir salīdzinoši izplatīta un droša.

"Gribētu zināt, kas nogāja greizi tiem diviem, kas brauca ar ūdensmočiem uz Roņu salu. Tā tāda salīdzinoši izplatīta izklaide. Pats esmu braucis, zinu citus. Daudz esmu braukājis arī lielos viļņos (cik nu Baltijas jūrā tie lieli mēdz būt), kad lejā esot starp diviem viļņiem neredz tiem pāri. Vienmēr licies, ka ar lielo moci tas diezgan droši, pat ja mocis apgāžas," raksta Liepnieks.

Šis ieraksts izraisīja plašu diskusiju interneta lietotāju vidū. Komentētāji dalījās ar dzirdēto informāciju saistībā ar traģēdiju, bet Liepniekam notikušais tāpat raisa daudz jautājumu.

Komentētājs: Viens no močiem saplīsis. Viens mocis palicis, lai ar sakabi vilktu bojāto uz krastu, kamēr pārējie aizbraukuši. Pēkšņi bojātais mocis sācis slīkt, nav paspējuši atāķēt un abi moči noslīkuši.

Liepnieks: Tas neizlausās pēc patiesības nemaz. Nu, pieņemsim, ka sāka slīkt mocis, ne jau tik pēkšņi, ka novilka dzelmē otru, pilnīgas pasakas - atkabini, un divatā uz viena čunčiniet uz krastu.

Komentētājs: Sestdien nebija tā vētra un ar negaisu (ierobežotu redzamību, stipru vēju, utt.)?

Liepnieks: Jā, kaut kas tāds, bet kas tieši notika? Baltijas jūrā jau nav nekādu diži lielo viļņu pat lielā vējā.

Komentētājs: Cik var saprast, viens esot nokritis no moča (tas, kurš jau atradies), otrs piebraucis viņam palīdzēt.

Liepnieks: Varu iztēloties, ka ļoti neveiksmīgi nokrīti no moča tālu, un tad lielā vējā moci pūš prom, nevari piepeldēt, bet tad otrs tak tapēc var piebraukt, aizvilkt līdz mocim, vai pieturēt otru moci? Nu, nezinu, būtu vērtīgi arī citiem dzirdēt stāstu, kas tur notika.

Liepnieks arī piebilst, ka vairāk informācijas par šo negadījumu palīdzētu saprast un, iespējams, citus atturēt vai brīdināt par riskiem.

Svarīgākais