Straumes meita stāsta par traģisko rītu, kad tēvs vienkārši pazuda

© MN

Paša meita Madara Straume bija pēdējais cilvēks, ar ko kontaktējās kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, kurš 10. jūlija rītā izlēma izbeigt dzīvi, metoties zem vilciena, vēstīts Intas Mengišas materiālā "Viņš aizgāja no mājām neatvadījies" izdevumā "Kas Jauns".

Madarai zaudējums ir milzīgs trieciens, jo tētis viņai dzīvē bijis vistuvākais cilvēks. Abi dzīvoja kopā vienā mājā Jūrmalā; meita bija vienīgā, kam Jānis beidzamajos gados uzticējās, neslēpdams viņai pārdzīvojumus par iespaidīgu parādsaistību jūgu, kā arī slikto pašsajūtu, mokoties ar depresiju, kas beigu beigās viņu ieveda nāvē.

Nekādu zīmīti vai ziņu Jānis meitai nebija atstājis. Iepriekšējā vakarā abi vēl esot parunājuši un vienojušies, ka tagad galvenais ir savest kārtībā viņa veselību. Tētis piekritis, nekādu atvadu vārdu, nekā tamlīdzīga nebija.

Taču nākamajā rītā pavisam agri Straume jau bija aizgājis no mājām. Kad Madara pamodās, tēta nekur vairs nebija.

Madara gājusi tēti meklēt pa visām takām, kur viņš mēdza iet pastaigās, taču pēc vairāku stundu neveiksmīgiem meklējumiem devusies uz policiju rakstīt iesniegu par tēva pazušanu. Tad arī policijā viņai paziņoja traģisko vēsti.

Svarīgākais