Žurnālists: Donalds Tramps, iespējams, ir Latvijas nāve

© Depositphotos

Ziņa, ka pret bijušo ASV prezidentu Donaldu Trampu veikts atentāta mēģinājums, protams, atbalsojās arī Latvijā. Vieni nosodīja šādu rīcību, citi apspēlēja dažādas sazvērestības teorijas, vēl daļa sabiedrības aizdomājas, ko šāds pavērsiens nozīmē nākotnē Latvijai, jo eksperti pieļauj - lai arī atentāta mēģinājums negarantē D. Trampam uzvaru vēlēšanās, taču reitingu par dažiem procentpunktiem varētu pacelt gan.

"Donalds Tramps, iespējams, ir Latvijas nāve. Mūsu būtiskākais jautājums ir nemainīga ASV militārā klātbūtne Latvijā un Eiropā. Tas var mainīties jau novembrī, ja Tramps uzvarēs. Mūs kārtējo reizi var samalt vēstures dzirnavās, izmainot sīknaudā lielceļa krustojumā," vietnē "X" raksta žurnālists Krišjānis Kļaviņš, aizsākot spraigu diskusiju.

Aigars: Šis bija šķērsām, pilnīgi atrauti no realitātes.

Nils: Obama un Baidens to NATO nepadarija spēcīgāku. Tramps pateica Eiropai - nemaksāsiet visi NATO kasē, nebūs nekāds NATO. Sāka kā mīlīši maksāt. Tā arī ir atšķirība starp stipriem līderiem un memļakiem, kuri jau divus gadus nevar Ukrainai iedot raķes, ar kurām pa Maskavu maukt.

Atis: Drusku skumji, ja LV un Eiropas eksistence atkarīga tikai no ASV militārās klātbūtnes. Var secināt, ka mūsu neatkarība balstās tikai uz amerikāņu durkļiem.

Rolands: Par laimi ASV nav Krievija, kur dienas kārtību nosaka prezidents un viņa kliķe...

Karpa: varbūt ir vērts nevis raudāt par neizbēgamo, bet rīkoties atbilstošos apstākļos? 1) maksimāli uzlabot attiecības ar Trampa komandu 2) maksimāli uzlabot attiecības ar Poliju, Somiju, Čehiju, Baltijas valstu starpā.

Jānis: Tramps jau bija prezidents, kaut kā atceros mierīgākus tieši tos laikus.

Sulik: Vai arī var gadīties tieši pretējais, un Tramps var sarunāt vienošanos un potenciāli stimulēt kara pārtraukšanu un radīt mieru Ukrainā un Eiropā.

Andrejs: Tramps, tikpat labi, var izrādīties Latvijas un Ukrainas uzvara.

Emuārs: Baidens ir Latvijas nāve. Ja ne ukraiņu tauta, Latvija būtu jau okupēta.

Gints: Pat ja tas nebūs Tramps, agrāk vai vēlāk, nāks tāds, kuram Eiropa ir pie vienas vietas. Jo ASV mainās etniskais sastāvs un attiecīgi, arī prioritātes. Tāpēc, es ieteiktu veidot Eiropas bruņotos spēkus.

Citi

No ierakstiem sociālajos tīklos un apmeklētāju pozitīvajām atsauksmēm, noprotams, ka Francijas mākslinieku rīkotais Uguns šovs atjaunotajā Uzvaras parāk bija viens no apmeklētākajiem un pozitīvāk vērtētajiem Rīgas svētku pasākumiem.