"Tik ilgus gadus ir maskējies..."; sabiedrība ironizē, kā noslēgusies skandalozā Kariņa "lidojumu lieta"

© Romāns Kokšarovs/MN

Vakar tapa zināms, ka Kariņa "lidojumu lieta" Valsts kancelejas direktoram Jānim Citskovskim maksāja valsts galvenā ierēdņa krēslu.

Ministru prezidente Evika Siliņa skaidroja, ka disciplinārlietu komisija konstatējusi publisko iepirkumu likuma pārkāpumus, tāpēc pieņemts šāds lēmums.

Kā vēstīts, nelikumīga un neekonomiska rīcība, organizējot Kariņa speciālos lidojumus, Latvijas un Eiropas Savienības Padomes budžetiem kopumā radījusi ap 545 000 eiro nepamatotus izdevumus, revīzijā konstatēja Valsts kontrole.

Sabiedrība gan ironizē par šādu Kariņa "lidojumu lietas" iznākumu.

"Tas noteikti ir pārsteigums, nu galīgi nevarēju iedomāties, ka Jānis Citskovkis ir tik baiss krimināls tips! Tik ilgus gadus ir maskējies ar vienu mērķi iegāzt reputācijas bedrē latviešu izcelsmes ASV pilsoni, iesmērējot viņam privātos lidojumus ar kaviāru un šampanieti," vietnē "X" raksta sociologs Aigars Freimanis.

Visarions: Kāda starpība, viens domā, ka ir kungs, otrs pakalpo. Izrādās, ka vainīgs tas, kas pakalpo - tas taču ir normāli, tā jābūt.

Juris: Citskovskis tik centīgi izkalpojās, ka visus "Vienotības" uzmetienus ir godīgi nopelnījis. Un tā būs ar viņiem visiem.

Frederiks: Respektīvi, Citskovskis ar varu Kariņu iestūma tajos privāto lidmašīnu reisos? Kariņš - paraugs lēnprātībai un bezgalīgam taupīgumam - būtu samierinājies ar vietu pie tualetēm ekonomiskajā klasē. Bet Citskovskis uzstāja, un smagu sirdi nācās piekrist?

Ģirts: Apspriedās un nozīmēja vainīgo. Bet drošībai vajadzētu vēl vienu. Protams, Kariņa karjera ir beigusies, bet JV varētu mēģināt iziet puslīdz sausām kājām.

Gints: Super piemērs, kad lojalitāte un klusa piekrišana visam, ko boss liek darīt, neatmaksājas.

Rūdis: Kariņš varbūt nezināja, ka tā ir privāta lidmašīna. Viņu pieveda pie maza lidaparāta, un viņš nodomāja, ka tā laikam ekonomiskās klases lidmašīna. Citkovskis ir vainīgs. Bet kāpēc viņu pazemina nevis atlaiž?

Emuārs: Lai iet uz privāto biznesu, nabadziņš ! Pietiek veģetēt uz nodokļu maksātāju rēķina!

Aija: Tas ir klajš sviests Un tie sīkie lidojumi ir tikai simptoms Ja kārtīgi paskatītos, tajā kantorī atklātos tādi brīnumi, ka nav brīnums, ka puisis tos lidojumus uzskatīja par sīkumu.

Edgars: Citskovski vienkārši pameta zem tanka...

Citi

ASV prezidents Džo Baidens ar Džilu Baidenu ir laimīgi precējušies 47 gadus. Bet vai zinājāt, ka pirms viņas Baidenam bija vēl viena sieva, kuru viņš zaudēja traģiskā autoavārijā... Un ne tikai viņu, bet arī viņa meitu, kura tobrīd bija tikai vienu gadu veca.

Svarīgākais