Vēstules drīs būs izdevīgāk sūtīt ar pakomātu - cilvēki neapmierināti ar "Latvijas pasta" cenu lēcienu

© Ģirts Ozoliņš/MN

"Latvijas pasts" slēgs 12 pasta nodaļas, Latvijā saglabājot kopumā 155 pasta nodaļas, aģentūru LETA informēja "Latvijas pasta" pārstāvji. Vienlaikus kompānija plāno celt tarifus, tostarp vienkāršās iekšzemes vēstules līdz 20 gramiem nosūtīšanas cenu palielinot par 36,4% - no 1,65 eiro līdz 2,25 eiro, kā arī preses izdevējiem tiks palielināts preses piegādes tarifs.

Ši ziņa tiek apspriesta arī soctīklos.

""Latvijas pasts" cels tarifu par vienkāršu, neierakstītu vēstuli - jāmaksā būs 2,25 eiro? Manuprāt, tas ir pasta noriets. Ar pakomātiem būs izdevīgak sūtīt ne tikai paciņas, bet arī vēstules," uzskata Agita.

Jānis: Stulbeņi, vajag iekasēt naudu par epastiem.

Kindzulis: Ar "Latvijas pastu" ir izdevīgi sūtīt nelielus sūtījumus uz ļoti tālām zemēm. Nupat nosūtīju uz Jaunzēlandi gandrīz kg smagu vēstuli.

Jan: Kurš vēl sūta papīra vēstules? Ja nu vienīgi policija. Par ekstrām jāmaksā. Maksa uzlec par piegādi mājās. Ja pats ietu pakaļ, nebūtu iemesla celt.

Katrīna: Visi brēca, ka slēgs nodaļas. Nu, vot, neslēgs un klienti, kas bļāva, apmaksās to eksistenci.

Dagnis: Pasta noriets sākās pirms gadiem 40, kad ikdienā ienāca faksa aparāts. Papīra vēstuļu sūtīšana vairs nav nepieciešamība, bet ekskluzīva iespēja, par ko arī nāksies maksāt kā par jebkuru luksus preci!

Svarīgākais