Bijušais ātrās ēdināšanas uzņēmuma McDonald's darbinieks atklāj interesantu noslēpumu par šīs iestādes ēdienu, raksta "Daily Star".
Maiks Haračs, kurš savulaik strādāja McDonald's, atklāj, vai tur pārdotais ēdiens mēdz vispār sabojāties.
Pirms vairākiem gadiem tiešsaistē populārs kļuva video, kurā kāds vīrietis veica interesantu ekperimentu. Viņš cieši noslēgtās burkās ievietoja dažādus McDonald's pārdotos produktus. Vienā burkā viņš ielika frī kartupeļus, citās dažāda veida hamburgerus. Vīrietis vēlējās noskaidrot, cik ātri šie ēdieni sabojāsies - sapelēs. Interesants bija novērojums, ka pēc divām nedēļām frī kartupeļi burkā izskatījās gluži tāpat kā tikko iegādāti, vien uz burgeriem bija parādījies pavisam neliels pelējums.
Šis eksperiments radīja lielu ažiotāžu. Cilvēki sprieda, cik veselīgi ir šie ēdieni un ko tie satur, ja nesabojājas.
Maiks Haračs pavisam nesen vietnē "TikTok" sniedz atbildes uz savulaik neatbildētajiem jautājumiem. Viņš atklāji uzņēmuma "slepeno" informāciju. Kā vīrietis min: "Atbildot uz kāda jautājumu, kurš teica, ka McDonald's burgeri nekad nepelē vai nesabojājas, bulciņas patiesībā pelē. Esmu strādājis vairākās ātrās ēdināšanas vietās un redzējis vairākas ar pelējumu klātas maizītes."
Viņš norāda, ka bieži vien maizītes sapel vai arī kļūst cietas, kas nozīmē to, ka vairs nav izmantojamas. Tāpat viņš norādīja, ka uzņēmums savā pārtikā ievieš pelējuma inhibitorus, lai novērstu to ātru sapelēšanu, piemēram, vienas vai divas nedēļu laikā. Tas nozīmē to, ka uzņēmums cenšas aizkavēt ķīmiskas reakcijas norisi vai nomāc fizioloģisku norisi. Pareizi uzglabājot produktus, tie tik ātri nesapel. Tikmēr, lai gaļa nesabojātos, tā tiek īpaši pagatavota, lai saturētu maz mitruma un tauku, pēc gaļas novārīšanas tā tiek sālītas, tādējādi arī samazinās gaļā esošais mitruma līmenis. Mitrumā var iemājoties mikrobi un baktērijas, pateicoties tam, ka uzņēmums cenšas savā pārtikā absorbēt visu lieko mitrumu, tā ilgāk var saglabāties svaiga.