Vīrietis, kurš 4 gadu vecumā pazuda dzelzceļa stacijā, pēc 30 gadiem atrod savu ģimeni

© unsplash.com

Pirms 30 gadiem Ķīnas dzelzceļas stacijā pazuda četrus gadus vecs zēns. Viņam kopā ar vecākiem vajadzēja doties uz savas mātes dzimto pilsētu Sičuaņas provincē. Zēns stacijā nomaldījās no vecākiem. Bērna vecāki izmisīgi meklēja savu dēlu, bet viņš bija pazudis bez pēdām.

Kā vēsta medijs "Daily Star", tad tagad, pēc 30 gadiem, dēls ir atradis savus bioloģisko ģimeni.

1994. gads pamatīgi izmainījā četrus gadus vecā Gouminga Martensa un viņa vecāku dzīves. Viņš pazaudēja vecākus dzelzceļa stacijā. Diemžēl vecāku izmisīgie centieni atrast dēlu nebija veiksmīgi. Zēnu nogādāja bērnu namā.

1996. gadā viņu adoptēja nīderlandiešu pāris un viņš pārcēlās uz otru pasaules malu. Zēns uzauga Nīderlandē. Goumings pieaugot nolēma, ka nepieciešams uzmeklēt savus bioloģiskos vecākus. Vecāku meklēšana prasīja 12 gadus. 2007. gadā Goumings ar saviem jaunajiem vecākiem devās uz Ķīnu, lai apmeklētu bērnu namu, kurā viņš dzīvoja divus gadus, lai atrastu kādu pavedienu par saviem bioloģiskajiem vecākiem. Diemžēl bērnu nams bija slēgts un viņš neko jaunu neuzzināja.

Nākamos piecus gadus Goumings pavadīja, lai no jauna apgūtu mandarīnu valodu. Viņš vēl trīs reizes apmeklēja Ķīnu, taču katru reizi atgriezās mājās bez panākumiem. 2012. gadā viņš reģistrēja savus datus" Baby Huijia" asociācijā, kas palīdz atkalapvienot šķirtos ģimenes locekļus.

Pagājušā gada oktobrī asociācija viņu informēja, ka ir salīdzinājuši viņa DNS paraugu ar kādu sievieti vārdā Wen Xurong. Tā bija viņa bioloģiskā māte. Izrādās viņa bioloģiskie vecāki nekad nebija pārstājuši viņu meklēt. Diemžēl Goumingas biloģiskais tēvs nomira 2009. gadā.

Šī gada februāri Goumings ieradās Ķīnā, lai iepazītos ar saviem radiem un satiktu savu māti.

Citi

Dzejniece un sabiedriskā darbiniece Liāna Langa, kas kļuvusi par galveno seju sociālajai kampaņai “atkrieviskosim Latviju”, norāda uz kādu prokuratūras darba sludinājumu un prasa skaidrojumu, kāpēc kā viena no prasībām kandidātam izvirzīta vajadzība pēc krievu valodas zināšanām.