VIDEO. "Kas ellē darās Latvijas galvaspilsētā Rīgā?" vīrietis nikns par pieredzēto agrā rīta stundā

© Depositphotos

Arvien plašāku sabiedrības uzmanību saņem jautājums par izklaides trokšņu regulējuma trūkumu Latvijā un tā negatīvajām sekām uz iedzīvotāju dzīves kvalitāti. Problēmas būtība ir divos aspektos – (1) likums paredz atbildību par trokšņošanu fiziskām personām, kas kvalificējas kā sīkais huligānisms, bet juridiskām personām (izklaides vietas) par tādu trokšņošanu, kas traucē iedzīvotāju mieru, likums neparedz nekādu atbildību, lasāms Rīgas domes mājas lapā.

Bet ko iesākt iedzīvotājiem?

"Rīga, Eksporta iela, četri no rīta, kas ellē darās Latvijas galvaspilsētā Rīgā, šeit ir kāds saimnieks?" vietnē "X" savas dusmas neslēpj Edgars, publicējot video, kur agri no rīta dzirdama skaļi atkaņota mūzika krievu valodā.

Daudzi komentētāji iesaka pārvākties uz laukiem. Ir ieteikumi arī zvanīt policijai, nevis sūdzēties soctīklos.

Ieva: Kā tur bija: pilsētā dzīvojot ir jāsaprot, ka trokšņi ir neizbēgami, samierinies. Ja baigi vajag mieru un klusumu - ej dzīvot laukos. Tu zināji uz ko paraksties, ja izvēlējies dzīvot pilsētā.

Guncha: Skaņa nāk no mūzikas klubiem pa labi (First), laivas šoreiz šeit nav vainīgas. Avots: mana laiva tur stāv un es neesmu pašreiz tur.

Ģirts: Šādu s*** pat pa dienu negribētu dzirdēt, kur nu vēl naktī.

Medus: Vāks. Un tad brīnās, ka cilvēki brauc prom no Rīgas. Es tik varu iedomāties, ja neesi vairs students, kuram patīk nonstop festivāla vaibs, šo izbaudīt. Bet Rīgas domē par to daudz nedomā. Vispār es uzskatu, ka gudrākais ir pārdot dzīvokli un vnk pirkt māju Pierīgā.

Filips: Paņem skaņas mērāmo, samēri decibelus un uz tiesu prom, lai slēdz piestātni tā pat kā "Ghetto games".