13 luksusa jahtas apkalpes locekļiem par viesu izklaidēšanu draud 20 gadu cietumsods

© unsplash.com

Luksusa jahtas apkalpe, vēloties izklaidēt viesus, izraisījusi nopietnu traģēdiju, kā rezultātā apkalpojošais personāls stājies tiesas priekšā, ziņo "The Sun".

Mediji vēsta, ka kādas luksusa jahtas apkalpei jāstājas tiesas priekšā par iespējamu meža ugunsgrēka izraisīšanu.

Jahta, kura devusies kruīzā pa Grieķijas piekrasti, iespējams, vainojama pie postoša savvaļas ugunsgrēka izraisīšanas, kas izpostījis priežu mežu Hidras salā.

13 apkalpes locekļi 24. jūnijā Grieķijā stājās tiesas priekšā. Ikviens no viņiem noliedza saistību ar meža ugunsgrēku. Šobrīd Grieķijas krasta apsardze ir konfiscējusi 54 metrus garo jahtu.

Jahtas "Persefoni I" apkalpes locekļi tika arestēti 22. jūnijā, jo pastāvēja pamatotas aizdomas, ka viņi izraisījuši meža ugunsgrēku. Ja aizdomas apstiprināsies, viņiem draud līdz pat 20 gadus ilgs cietumsods, kā arī milzu naudas sods - 200 000 eiro.

Tiek uzskatīts, ka jahtas apkalpes locekļi, izdabājot atpūtnieku vēlmēm un viņus izklaidējot, šāva raķetes no jahtas klāja. Kāda no raķetēm izraisīja postošu ugunsgrēku salas vienīgajā priežu mežā.

Lai likvidētu ugunsgrēku, tika iesaistītas sešas ugunsdzēsēju lidmašīnas. Grieķijas klimata ministrs Vasilis Kikiliass norāda, ka ir radīti plaši postījumi. Tiek lēsts, ka izdeguši aptuveni 300 hektāri meža.

Kā tiek ziņots, uz jahas klāja atpūtās 17 pasažieri no Kazahstānas. Viņu nedēļu ilgais kruīzs uz luksusa jahtas izmaksāja 299 016 eiro.

Svarīgākais