Siguldas novadā iedzīvotāji tiek ierauti dramatiskos notikumos

© Kaspars Krafts/F64

Siguldas novada Gaujā iespaidīgas liesmas nopostīja kādas trīsstāvu mājas pirmā stāva mitekli, vēsta "Degpunktā".

“Vasarās tā man bija kā otra istaba,” sarūgtinājumu pauž mājas otrā stāva vienistabas dzīvokļa iemītniece Maija, norādot uz liesmu izpostīto lodžiju. Pagājušajā naktī īsi pirms plkst. 3.30 seniore tika ierauta pagalam dramatiskos notikumos. Tagad viņa cenšas atgūties pēc aizvadītās nakts satraucošajiem notikumiem.

Mājas iemītniece paspēj piebilst par iespējamo ugunsnelaimes cēloni - kāds atstājis nenodzēstu cigareti.

Pirmā stāva logu atver blakus dzīvokļa saimniece Natālija. Mājiniece stāsta, ka no miega uztrūkusies brīdī, kad ieradušies ugunsdzēsēji: “Jā, dūmi! Bija šausmīgi dūmi. Tādi, ka murgs. [DP: Ugunsdzēsēji šeit ilgi dzēsa?] Vispār ilgi bija, ilgi.” Natālijas dzīvokli liesmas neskāra, taču izbīlis bija pamatīgs. Arī viņa kā iespējamo ugunsnelaimes cēloni min neuzmanīgu smēķēšanu. Taču pārliecības par to līdz galam nav.

Savukārt mājas iemītniece Ludmila stāsta, ka izdegušajā dzīvoklī uz ilgstošu dzīvi cilvēki nemēdza apmesties. Ugunsgrēks tika likvidēts īsi pēc plkst. 5.00 rītā. Glābēji no mājas evakuēja 15 cilvēkus.

Citi

Dzejniece un sabiedriskā darbiniece Liāna Langa, kas kļuvusi par galveno seju sociālajai kampaņai “atkrieviskosim Latviju”, norāda uz kādu prokuratūras darba sludinājumu un prasa skaidrojumu, kāpēc kā viena no prasībām kandidātam izvirzīta vajadzība pēc krievu valodas zināšanām.