"Tas notika vienā acumirklī"; sieva par Latvijas sportista nāvi

© F64

"Tas notika vienā acumirklī…" tā par vīra, 39 gadus vecā motosportista un moto braukšanas instruktora Jura Apiņa nāvi teic viņa sieva Annele Apine. Juris gāja bojā 1. jūnijā Pērnavas "Porsche ring" trasē, vēstīts Gitas Vīksnes materiālā "Moči mūs saveda kopā, un tie mūs arī šķīra" izdevumā "Privātā Dzīve".

"Atminos, ka liktenīgās sestdienas rītā mēs vēl sazvanījāmies. Viņš bija ļoti priecīgs un gatavs sacensībām. Tādās piedalījās jau vairāk nekā sešus gadus. Konkrēti Pērnavas trasē viņš bija braucis vismaz kādas reizes 15," stāsta Annele.

Par to, ka ar vīru notikusi traģēdija, viņa uzzinājusi no īsziņas telefonā. "Tā bija sestdiena. Tobrīd biju Latvijā un vadīju mācības mūsu ģimenes auto-moto skolā MotoGuru. Kad teorijas mācību stunda bija beigusies, saņēmu ziņu no kāda paziņas. "Jurim notika avārija. Cik nopietni tur viss ir?" viņš jautāja.

Pēc tam man piezvanīja Jura radiniece un skumji pavēstīja, ka viss esot ļoti, ļoti slikti… Es tikai uzdevu vienu jautājumu: "Vai viņš ir dzīvs?" Atbilde bija: "Diemžēl nē…"," asarām acīs stāsta Annele.

"Tas notika vienā acumirklī. To, ka, atvainojos, ir s..i, vienu milisekundi pirms negadījuma saprata arī pats Juris," pārliecināta Annele.

Jura nāves oficiālais iemesls esot letāla sadursme. Nobraucot no trases, viņš zālē neesot pamanījis grāvi, no kura netālu atradies betona bluķis.

Svarīgākais