"Nokia" izpilddirektors veic pasaulē pirmo “ieskaujošo” tālruņa zvanu

© Unsplash

Tehnoloģiju uzņēmuma "Nokia” izpilddirektors Peka Lundmarks šonedēļ veica tālruņa zvanu, izmantojot jaunu tehnoloģiju, ko sauc par "ieskaujošo audio un video". Tas uzlabo zvana kvalitāti ar trīsdimensiju skaņu, telefonsarunu padarot reālāku, liecina uzņēmuma paziņojums.

"Mēs esam parādījuši balss zvanu nākotni," sacīja Lundmarks, kurš 1991. gadā piedalījās arī pirmā 2G zvana veikšanā.

Pašreizējie viedtālruņu zvani ir monofoniski, kas saspiež audio elementus kopā un izklausās "plakanāk” un mazāk detalizēti, taču jaunā tehnoloģija nodrošinās 3D audio, kurā zvanītājs visu dzirdēs tā, it kā viņš atrastos kopā ar otru personu.

"Tas ir lielākais solis uz priekšu tiešraides balss zvanu pieredzē kopš monofoniskā audio ieviešanas, ko šodien izmanto viedtālruņos un personālajos datoros," sacīja Dženija Lukandere, apakšuzņēmuma "Nokia Technologies” prezidente.

Saruna notika ar Somijas digitalizācijas un jauno tehnoloģiju vēstnieku Stefanu Lindstrēmu.

"Tas tagad kļūst par standartu (..) tāpēc tīkla nodrošinātāji, mikroshēmu ražotāji un tālruņu izstrādātāji var sākt to ieviest savos produktos," intervijā sacīja Lukandere.

Neatkarīgi no personīgajiem zvaniem, šo tehnoloģiju var izmantot konferences zvanos, kur dalībnieku balsis var atdalīt, pamatojoties uz viņu telpisko atrašanās vietu, sacīja Jurijs Huopaniemis, "Nokia Technologies” audio izpētes vadītājs.

Svarīgākais