800 eiro īre par 44 kvadrātmetriem. "Kurš to spēj samaksāt?" sieviete šokā par īres cenām Rīgā

© Pixaby

"Latio" mājokļu tirgus pārskats liecina, ka pērn īres tirgus septembrī sasniedza maksimumu – vairāk nekā 3000 dzīvokļu, no kuriem gandrīz 40% bija mājokļi sērijveida ēkās. Straujais īres dzīvokļu piedāvājuma kāpums no 1210 dzīvokļiem janvārī līdz teju vai trīskāršotam skaitlim rudenī skaidrojams ar to, ka daļa pārdevēju savus pārdošanas sludinājumus pārvirzīja uz īres segmentu, nevēloties samazināt īpašuma cenu un nodrošinot sev apmaksātus rēķinus ziemas sezonā.

Un katrs izīrētājs var noteikt sev vēlamo īres cenu. Daļā piedāvājumu cenas ir uzlēkušas kosmosā.

"Nesen atradu 44 m2 dzīvokli par 800 eiro - īre bez komunālajiem. Skats pa logu pat nekāds. Kas tās par cenām! Kurš to spēj samaksāt? Kas ir tie darbi, kas jāstrādā, lai samaksātu dzīvi Rīgā?" vietnē "X" taujā Ieva.

Ekrānšāviņš

Kārlis: Esmu īres biznesā. Man cenas par labākiem 50m2+ 690 - 950 eiro. Cenu nosaka tirgus. Klienti pamatā jaunie profesionāļi - IT, aviācija, medicīna, korpor. vadība, uzņēmējdarbība. Tavs piemērs ir ~100 eiro par dārgu dēļ nolaistas mājas un so so interjera, bet viņi spiež uz vietu.

Cappy: Nu, kas nevar atļauties, dzīvo nesmukos/mazāk optimālos dzīvokļos, kur tad liksies? Mums ir 40kvm kambarītis Rīgas centrā, īre 500 eiro, vismaz skats uz parku. Bet īres cenas (un prasības) Rīgā ir diez gan mistiskas.

Burtniece: Ārprāts! Kredītā par tādu maksātu 250 eiro un pēc 10 gadiem būtu īpašumā.

Ilze: Mana māsa pirms pāris dienām ielika sludinājumu. Iļģuciems, 2 izolētas istabas, nav svaigs remonts, bet nav arī padomijas šarms. 320€+komunālie. Domāju, ka nedēļas laikā būs īrnieks.

John: Dzīvokli jāpērk. 800 eiro maksājums bankai jau dod iespēju dzīvot lielākā un labākā dzīvoklī. Pērciet Mārupē dzīvokli - tur lētāk nekā Rīgas centrā, un ir labi. Skolas labas. Ātri var tikt uz centru.

Ilze: Ir pietiekoši liels piedāvājums par zemākām cenām. 800 eiro izklausās pēc ideāla remonta, ar iekārtām, virtuvi, mēbelēm un labā lokācijā. Pati esiet mēģinājusi iegādāties nekustamo īpašumu, izremontēt un iekārtot?

Olavs: Okupācijas laika mājās 2-istabu dzīvokļa īre varētu būt ap 300-400 euro + komunālie. Nesen lasīju kaut kādu rakstu par saistītu tēmu. 800 eur ir vai nu jaunais projekts, vai kāda īpaši pieprasīta vieta, vai īpašnieka neadekvātas vēlmes.

Svarīgākais