FOTO: Stacijas ēkas iekšpuse patiesi šokē

© Pixabay.com

Kāds mikroblogošanas vietnes "X" lietotājs dalījies ar skatu, ko iemūžinājis tirdzniecības centra "Origo" iekšpusē. Viņš jautā, vai tas ir normāli.

"Well, simtu gadu, agrā rīta stundā neesmu bijis stacijā/Origo. Šis ir normāli? Nevienam vairāk par 15 gadiem nedotu," raksta autors par foto, kurā redzams, ka vairāki visticamāk nepilngadīgi jaunieši vienkārši guļ uz grīdas.

Kamēr ieraksta autors neslēpj savu pārsteigumu, komentāros daudzi cilvēki atklājuši, ka tie ir tā saucamie Origo bērni un šāda parādība konkrētajā vietā diemžēl ir ierasta.

"Pilnīgs vāks! Uznāca dziļas skumjas..."

"Izskatās jau pabriesmīgi tas viss."

"Pilnīgi normāli, katru dienu tur izeju cauri, rītos un vakaros! Apsargi tur nevar vien noņemties ar tiem sīčiem!"

"Origo bērni. Viņi tur dzīvojas."

"Tie ir tie Origo bērni, kam mājās nav labāki dzīves apstākļi kā šeit, Origo."

"Un nevienam nav jautājums, ko viņi tur dara? Kāpēc viņi guļ stacijā? Kur ir mūsu izslavētā bāriņtiesa, policija utt?"

"Kā jau te norādīja, šos bērnus sauc par "Origo bērniem". Šeit īsti Edijs Klaišis nevar palīdzēt, jo viņi paši negrib, lai viņiem palīdz, bet tas ir pēc nostāstiem, ko teikuši tie, kas ar viņiem ir kontaktējušies."

Vēl daļa komentētāju neko briesmīgu foto nesaskata, paužot viedokli, ka puiši vienkārši aizballējušies un gaida vilcienu.

Situāciju komentē t/c "Origo": "Vēršam uzmanību, ka šī konkrētā situācija nav uzskatāma par nakšņošanu un līdz šim tirdzniecības centra “Origo” telpās nav konstatēts nakšņošanas gadījums.

Izvērtējot konkrēto gadījumu 11.jūnija rītā un iepazīstoties ar video novērošanas materiāliem, tika secināts, ka jaunieši agrā rīta stundā iespējams ienākuši pa ieeju, kas tika atvērta, lai nodrošinātu piekļuvi “Latvijas dzelzceļa” infrastruktūrai - vilciena satiksmei. Tirdzniecības centrs “Origo” atrodas pašā Rīgas sirdī, līdz ar blakus esošo Rīgas Centrālo dzelzceļa staciju un Rīgas starptautisko autoostu, ir daļa no aktīva satiksmes mezgla. Atsevišķas tirdzniecības centra ieejas tiek atvērtas salīdzinoši agrās rīta stundās, lai nodrošinātu iedzīvotāju pārvietošanos un piekļuvi dzelzceļa transporta satiksmes infrastruktūrai".

Novērots, ka līdz ar “Rail Baltica” būvniecības darbu sākšanu un Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas uzgaidāmās telpas likvidēšanu, arvien vairāk cilvēku uzturas arī t/c “Origo” telpās, kamēr gaida savu vilciena atiešanas laiku.

"Esam apzinājuši arī situācijas ar jauniešu uzturēšanos Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas telpās un laukumā, tostarp arī t/c “Origo”. Daļa izmanto vilciena satiksmi, daļa pulcējas. Rūpēs par drošību, sabiedrisko kārtību tirdzniecības centra platībās nodrošina t/c “Origo” apsardze, savukārt, Stacijas ēkā - Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas apsardze. Kopš šī gada sākuma ir aktīva sadarbība ar Valsts policiju un Rīgas pašvaldības policiju par regulāru teritoriju apsekošanu un sabiedriskās kārtības uzraudzību.

Tāpat ir sāktas sarunas un notikusi tikšanās ar Rīgas domi un sociālajiem partneriem, kur rasta vienota izpratne un panākta vienošanās par konstruktīvu sadarbību sabiedriskās kārtības uzturēšanai un preventīvu pasākumu īstenošanai," portālam NRA uzvēra t/c “Origo” sabiedrisko attiecību pārstāve Maija Dulle-Sūniņa.

Svarīgākais