Kāds publisks jautājums "airBaltic" sasmīdina pat pašu uzņēmumu

© Dmitrijs Suļžics/MN

Dodoties ceļā ar lidmašīnu, nereti rodas jautājums, ko var likt rokas bagāžā, ko tomēr nē un ko var pārvadāt tikai un vienīgi nododamajā bagāžā. Cilvēki grib mazāk problēmu drošības kontrolē, tāpēc laikus mēģina atrast atbildi uz savu jautājumu.

"Sakiet, lūdzu, vai lidmašīnā var ņemt līdzi zaru, kas potenciāli var būt šaušanas loks vai arī zobens. Atradējs vēl nav izdomājis, bet Latvijā tāds neesot un obligāti jāved mājās no brīvdienām," taujā Vita.

Uzņēmums sniedz atbildi: "Varam ieteikt šādu priekšmetu pārvadāt reģistrētajā bagāžā. Taču - tā kā drošības pārbaudes veic lidostas drošības dienests, iesakām sazināties ar attiecīgās izlidošanas lidostas pārstāvjiem sīkāku detaļu precizēšanai par šāda "ieroča" pārvadāšanas iespējām." Atbilde noslēdzas ar smaidošu emodži seju.

Skudra: Šis ir jauns līmenis "paņemšu šo zaru no meža uz mājām"

Mans: Aptin ap rokuar marli, it kā šina lauztai rokai.

Lelde: Pirms gadiem lidoju ar folkloras kopu no Rīgas. No Rīgas viss bija labi, atpakaļceļā tā saucamās vella bungas, kas arī pamatā sastāv no garāka, līka mieta, bija jāizjauc un jānodod nestandarta bagāžā.

Maiga: Arī, ja atbildēs, ka drīkst, tas to nenozīmē. Jo, daudz kas atkarīgs no drošības kontroles garastāvokļa. Ieslēdz kaut kādu principu un viss.

Svarīgākais