"Otrajā minūtē nomira māte un sākās bada un vergu gadi," soctīklos šūmējas par bērnu pasaku saturu

© Depositphotos

Pasaku lasīšana un stāstīšana ir ne tikai lielisks kopīgā laika pavadīšanas veids, bet arī veids, kā bērnam palīdzēt izprast dažādu situāciju risināšanu. Taču, kā liecina novērojumi, dažas pasakas vairāk līdzinās šausmu filmām un diez vai būs palīgs, liekot bērnus gulēt.

"Uzliku meitai Skalbes "Garo pupu" kā miega pasaku. Otrajā minūtē nomira māte un sākās bada un vergu gadi. Arlabunakti," vietnē "X" raksta Kaspars.

Arī citi piekrīt, ka daudzas pasakas varētu pielīdzināt šausmu filmām.

Inge: Es esmu tā meita, kurai vēl tagad no bērnības velkas līdz bailes no pāris Skalbes pasakām. Reāli biedējošas.

Sanita: "Bendes meitiņa", "Dvēseļu mežs", tās pašas "Kaķīša dzirnaviņas" - jūs gaida vēl daudzi līdzīgi vakari.

Olavs: Citu vakaru variet uzlikt latviešu tautas dziesmu "Kas tie tādi, kas dziedāja, bez saulītes vakarā..." Arī varētu strādāt.

Timo: Spotify starp Harija Misiņa maģiskajām pasakām izlec arī pasaka par pūci, kuru lasa Gunārs Jākabsons ar acīmredzamu uzdevumu nobiedēt un satraumēt visus, kuri taisās iemigt. Ir arī par pīpēšanu un tabakas šņaukšanu.

Gatis: Dānis Hanss Kristians Andersens arī māk "izklaidēt".

Jola: Man bērnībā briesmīgi šķita, ka tad, ja tu esi princese, tavs tēvs karalis atdos pusi karaļvalsts un tevi par sievu tam, kurš varēs izdarīt to un šito. Droši vien tāpēc nekad negribēju būt princese un precēties īsti arī ne. Un vēl tās teikas par baznīcās iemūrētām jaunavām.

Kristīne: Es pusaudža gados sajutu vēlmi palasīt Hansu Kristianu Andersenu. Biju šokā. Izlasīju 3 pasakas un no savas domas atteicos.

Agni: Tagad labākais, kas atrasts pēc ieteikuma ir Ezītis Puksītis (mēs klausāmies iekš Spotify). Mīlīgi un bez vardarbības! Der pirmsskolas vecumam.

Svarīgākais