Sieviete sašutusi par redzēto bērnu laukumā

© Depositphotos

Bērnu laukumi ir iecienīta atpūtas vieta ģimenēm - bērni var spēlēties, socializēties un interesanti pavadīt laiku. Bet ko šajā laikā dara vecāki vai ko viņiem vajadzētu darīt - par to aizsākusies diskusija vietnē "X".

"Es zinu, ka noraušos par šo. Bet tik un tā. Vecāku skaits, kuri absolūti ignorē savus bērnus laukumiņā, ir pārāk liels. Šūpo bērnu, skrollē telefonu. Sīks taisa pili, skrollē. Sīks skatās virsū, turpina skrollēt. Beigās man apkārt bars bērnu, kuri rāda man mantas, nāk runāt, jo viņu senči tikmēr blisinās telefonā. Es saprotu, ka gribas atpūsties, bet nu bļin! Aizies mājās, uzliec 30 min TV un tad arī glāsti to telefonu. Bērni meklē iespēju kontaktēties ar vecākiem, rādīt zaru, nemaz nerunājot, ka ir jāseko līdzi uzvedībai laukumā!" raksta Dana.

UG: Skatoties kāds vecums. Bērnam jāmācās arī patstāvība, lai vecāks ir tuvumā un dzird, ja kas traks notiek, bet ne jau katrai kustībai jāseko. Ja bērnam visur un vienmēr spilventiņš tiek palikts apakšā, kā viņš iemācīsies dzīvi?

Rilekta: Piekrītu un nepiekrītu. Manuprāt, bērnam svarīgākais nevis tas, ka mamma ar viņu spēlējas, bet tas, ka viņš zina un redz, ka mamma ir blakus un gatava jebkurā brīdī viņam palīdzēt/pienākt.

Lāsma: Nav ko par šo norauties, viss pareizi. Bet nepateicāt par vecākiem, kas kaut kur blisinās un neko nedzird, kamēr mazie nevar uzrāpties, noturēties. Tik daudz nedrošu situāciju, kurās bērni ir atstāti vieni.

Laura: Es par šito daudz domāju. Es esmu ar savu bērnu 24h diennaktī, ja es aizeju uz laukumiņu, ļauju pašam tur darboties un kaut kāda mammu iesaiste bērnu laukumā man neliekas pareiza. Ļauju viņam pašam tur ar visu tikt galā. Ja sākas kaut kāds lielāks konflikts, tad, protams, iesaistos.

Madara: Man ar nereāli kaitina! Jo šaubos vai šie cilvēki skrollē maģistra darbu vai biznesu, ka ir tik aizņemti - tā rodas negadījumi un nesmukas situācijas - kad sveši bērni brīvi lamājas, grūstās vai vēl sazin kas!

Gundega: Tad, kad pienāk klāt un saka, ka mammai gan nav laiks ar mani spēlēties, tad paliek bēdīgi.

Svarīgākais