Sieviete izbrīnīta par priestera prasību pirms laulībām

© Depositphotos

Izziņa par veselības stāvokli - šādu papīru, kā norāda Katrīna, lūdzis uzrādīt priesteris pirms laulībām. Komentētāji šajā prasībā neredz neko ārkārtēju un atgādina, ka reiz tā bijusi pavisam ikdienišķa prasība.

"Konkursā par visbezjēdzīgāko izziņas pieprasījumu ģimenes ārstam uzvar… Katoļu draudzes priestera pieprasījums par personas veselības stāvokli pirms personas laulībām! Vienkārši ko?" neizpratnē ir Katrīna.

Sarmīte: Bet vispār šis laikam agrāk bija obligāti. Nu, lai uzrāda topošajam vīram/sievai visu slimību spektru.

Dže: No otras puses, kaut kādu loģiku jau tur varētu atrast - jo atšķirībā no citām institūcijām baznīca pastāv uz to, ka laulībai jābūt mūžīgai, bez šķiršanas. Tad jau labāk, ja viens laulenis agrāk uzzina, ka otrs ir uz galvu neārstējams vai vēl ko tādu.

Anita: PSRS pēdējos gadus iznāca "Rīgas Balss" reklāmas pielikums, kur publicēja arī iepazīšanās sludinājumus. Dāma uzrakstījusi, ka grib iepazīties ar jūrnieku. Izsaukta "uz paklāja",jo glavļitam licies aizdomīgi... Izrādās, dāma grib pilnīgi veselu vīrieti, jūrniekiem ir ves.pārbaudes.

Doronike: Jums tas liekas smieklīgi, bet agrāk tiešām arī dzimtsarakstos prasīja izziņu ar analīzēm un dispanseru atzinumiem. Un kādam varbūt tiešām varētu būt pārsteigums, ka potenciālais laulenis ir psihiatra uzskaitē vai HIV pozitīvs. Pirms laulībām tas būtu jāzina.

Lietusssardze: Tad nelieniet laulāties baznīcā, ir teiciens - svešā baznīcā ar savu dziesmu grāmatu nav ko bāzties. paši lien un vēl bļaustās par tumsonību. Precieties dzimtsarakstu nodaļā.

Svarīgākais