Atklāj detaļas par traģēdiju Salaspilī - bojā gāja 17 gadus veca meitene

Ilustratīvs attēls © Kaspars Krafts/F64

Otrdienas rītā Salaspilī notika traģisks negadījums. Uz dzelzceļa izdzisa jaunas meitenes dzīvība. Šķērsojot sliedes, viņa runāja pa telefonu, un domas par būtiskām lietām lika piemirst par pašu svarīgāko – drošību, vēsta "Degpunktā".

Vilcienam, kas pulksten 8.33 piestāja Salaspils stacijā un pēc brīža izkustējās Rīgas virzienā, nācās veikt ekstrēmu bremzēšanu, kad tā priekšā parādījās jauniete. Diemžēl bremzēšanas ceļš bija par garu, skolniece tika notriekta un sabraukta. Pasažieri pēc notikušā vēl minūtes desmit tika paturēti vagonos, līdz atvērās durvis.

Apkārtējie sākotnēji min vairākas versijas par notikušā apstākļiem un meitenes vecumu, taču uzreiz ir skaidrs, ka incidents ir klajas neuzmanības sekas. Pie dzelzceļa vilciena tuvošanās brīdī bijuši vairāki cilvēki, kuri palikuši uz vietas.

“Parasti, kad iet vilciens pāri pārbrauktuvei, tad viņš uztaurē, bet šoreiz viņš ļoti ilgi taurēja. Ļoti. Mēs vēl visi darbinieki izgājām ārā skatīties, kas notiek. [Jaut.: Tad sanāk, ka mašīnists būs redzējis jau pa gabalu?] Jā, noteikti, jo viņš šausmīgi taurēja. Es tā domāju. [Jaut.: Tad droši vien notika ekstrēmā bremzēšana, bet tas vairs neko…] Nē, vilciens jau nevar tā momentāni nobremzēt. Var gadīties, ka tiešām bija austiņas un bērns nedzird. Viņa ieraudzīja vienu vilcienu un to palaida, bet neredzēja otru vilcienu, ka tas nāk, jo tie divi burtiski viens aiz otra. Un viņa tā kā skrēja atpakaļ, gandrīz jau bija pārskrējusi, bet tanī šokā viņu aizķēra,” notikušo atstāsta tuvējā veikala darbiniece Jolanta.

Policijā norāda, ka bojāgājusī ir 17 gadus veca meitene. Un par incidentu šobrīd uzsākts kriminālprocess.

“Pēc policijas rīcībā esošās sākotnējās informācijas jauniete, iespējams, nesagaidīja, kad tiks dota atļauja atkal šķērsot dzelzceļa sliedes, un nepamanīja, ka arī no otras puses brauc vilciens.”

Arī “Latvijas dzelzceļa” pārstāvji ir izanalizējuši situāciju un secina, ka meitene varēja tikt cauri sveikā, ja būtu turpinājusi kustību uz priekšu. Līdz glābiņam pietrūka viena soļa. Tā vietā, lai skrietu tālāk, jauniete, ar perifēro redzi ieraugot vilcienu, metusies atpakaļ. To var redzēt video materiālā, ko ētisku apsvērumu dēļ dzelzceļš nepublisko.

Svarīgākais