Spēcīgas dabas paradības dēļ Vācijā slimnīcā nogādāti 38 bērni

© pexels.com

Vācijā noticis masveida nelaimes gadījums. Spēcīgs zibens spēriens ievainojis 38 bērnus, kuri nogādāti slimnīcā, ziņo "The Sun".

Kopumā vairāk nekā 700 cilvēku tika evakuēti no "The Pentecost" telšu pilsētiņas pēc tam, kad to svētdienas, 19. maija, pēcpusdienā skāra spēcīga zibens izlāde.

Nelaimes gadījums, kurā cieta bērni, notika pēc tam, kad Soestas rajonam "pārgāja pāri" spēcīgs pērkona negaiss, šķērsojot apmetni, kurā notika bērnu un jauniešu nometne.

Īsi pēc notikušā rajonā tika izsludināta trauksme.

Uz notikuma vietu kopumā tika nosūtīti 100 ugunsdzēsēji, kas jauniešus un nometnes darbiniekus evakuēja un pārvietoja uz drošu vietu, vecu raķešu bāzi. Rajona ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks Tomass Vīnecke sacīja, ka avārijas dienesti uz vietas apskatīja aptuveni 62 cilvēkus. Vēlāk 38 no viņiem tika nosūtīti uz dažādām slimnīcām.

"Tuvumā esošie cilvēki spēcīgi juta zibens spērienu. Pēc tam viņi sūdzējās par tirpšanu rokās un kājās. Mēs runājām ar visiem skartajiem, un visi jūtas ļoti labi aprūpēti. Galu galā 38 cilvēkiem bija jādodas uz slimnīcu," minēja ugundzēsēju priekšnieks.

Lai arī slimnīcā tika nogādāti 38 bērni, tiek ziņots, ka neviens no viņiem nav smagi cietis un briesmas dzīvībām nedraud.

Citi

Paša meita Madara Straume bija pēdējais cilvēks, ar ko kontaktējās kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, kurš 10. jūlija rītā izlēma izbeigt dzīvi, metoties zem vilciena, vēstīts Intas Mengišas materiālā "Viņš aizgāja no mājām neatvadījies" izdevumā "Kas Jauns".