VIDEO. Rīgā inscenē bērna nolaupīšanu; sabiedrība šokā par cilvēku reakciju

© Depositphotos

Interneta vidē atrodami daudzi jo daudzi video, kuros tiek izspēlēts kāds notikums ar mērķi pārbaudīt, kā uz to reaģē sabiedrība. Šāds video tapis arī Rīgā - tiek inscenēta bērna nolaupīšana. Redzot šo situāciju, daļa paiet mierīgi garām, bet daļa tomēr reaģē un iejaucas.

"Dzīvais šoks! Mūsu sabiedrībā tiešām ir tik daudz "dekorācijas"?" neizpratnē ir Anna.

Mārtiņš: Vienu redzamo labi pazīstu. Sirdsmieram - tam cilvēkam klavieres no piektā stāva nokristu, aizskarot uzacis, viņš nesaprastu, kas notika un apietu apkārt. Un tas nav pārspīlēti.

Azlem: Stulbs "joks". Ja būtu tuvumā, džeks varētu saukt neatliekamo.

Rinalds: Rāda tikai tās reakcijas, kas atbilst video veidotāja vajadzībām.

Kristaps: Tikai viena meitene noreaģēja uz tik nepārprotamu nolaupīšanas mēģinājumu. Čaļi vēl domāja, ko darīt ...Neaptverami. Manuprāt, mūsu sabiedrībai šīs bailes un pasivitāte diemžēl raksturīga ne tikai ekstrēmās situācijās, bet arī ikdienā. Arī tas mums neļauj attīstīties ātrāk.

Viktorija: Bija internetā citi video, kur viņi citas situācijas izspēlē. Turpat ir kameras, vairāki cilvēki, daudzkārt pārfilmē, īsumā - kāpēc pieņem, ka redzi īstenību? Visi pārējie manīja, ka tas ir iestudēts, ka filmē. Nevajag šito h.. popularizēt, nav slikti ar mūsu sabiedrību.

Ly: Varbūt vienkārši Latvija ir pārāk maza un visi šo džeku jau zina? Viņš visu laiku filmē video Vecrīgā / Rīgas centrā.

Kima: REs ar ietu garām.. man dzīva paranoja no tiktokeriem.. es jau sāku pat naudai uz ielas iet garām to jefiņu dēļ.. nedod dievs no krūma izleks džeks ar kameru un teiks, ka tā viņa nauda.

Levs: Viņu daudzi atpazīst, tas Andrejko ir plaši pazīstams Tiktokā un Instagram. Daudzi arī saprot, ka tas ir iestudēts.

Laura: Šis tiešām ir šokējoši, es neticu, ka visi tie cilvēki zina šo tiktokeri.. šādi nedrīkst būt!

Edis: Šis ir kaitīgi, jo, ja tiešām būs šāds gadījums, tad visi nodomās, ka tas ir tikai prasts tiktok joks, un ignorēs.

Citi

Paša meita Madara Straume bija pēdējais cilvēks, ar ko kontaktējās kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, kurš 10. jūlija rītā izlēma izbeigt dzīvi, metoties zem vilciena, vēstīts Intas Mengišas materiālā "Viņš aizgāja no mājām neatvadījies" izdevumā "Kas Jauns".