Dienas kašķis: Bērnu smilškastes "sakopēja" izsauc uz sevi milzu kritikas vilni

© Depositphotos

Gada siltajos mēnešos bērnu laukumi ir ļoti iecienīta vieta ģimenēm ar bērniem. Tur ierīkotas arī smilškastes. Kāds uz to dodas ar savām mantām un, ejot prom, tās arī paņem sev līdzi, bet ir mantas, kas nav vairs "pirmā svaiguma", un tāpēc paliek smilškastē kopīgām rotaļām ikvienam bērnam. Kāda mamma uzņēmusies smiļškastes sakopējas lomu un soctīklos radījusi iemeslu lielai viedokļu vētrai.

"Uz publisko laukumiņu atnestas rotaļlietas. Smilšukastes salaveci, lūdzu, padomā, vai, pirmkārt, manta ir droša bērniem zem 3 g.vecuma (mazas, plīstošas detaļas). Otrkārt, izvērtē, vai auto riteņi, detaļas izturēs smiltis. Treškārt, izņem baterijas! Šo drazu savācu un izlidināju konteinerā," vietnē "X" raksta Endija, izsaucot uz sevi milzu kritikas vilni.

Renāte: Blakus smilšu kastei nolikt to pielasīto kasti nevarēja, lai tiek kādam citam, ja ne Jūsu bērnam? Gaidu bildi ar visām attīstošajām un visiem vecumiem atbilstošajām smilšu mantiņām, kuras aizvedīsiet vietā :) Vai arī tur ir žogs apkārt aplikts, lai Jūsu bērnam neviens netraucē?

Zane: Kā? Ko lūdzu? Svešas rotaļlietas vienkārši izmest miskastē? Man trūkst vārdu, kā pieaudzis cilvēks var vispār ko tādu iedomāties? Tās taču nebija Jūsu. Bērni atnesa, lai varētu spēlēties..

Evija: 1x smilšukastē dēls atrada salauztu dinozaura mantiņu, kas bija ierakta dziļi zemē. Tas bija nedēļas notikums, jo viņš iztēlojās, ka ir arheologs un ir atradis īstu dinozaura fosiliju. Labi, ka neviens nebija paspējis izmest miskastē.

Jānis: Nu jāpieskaita bērnelis, lai nebāž visādus suuu.. mutē.... Nevis jāmet mantas miskastē.

Sandra: Es ļoti ceru, ka tā nav Garciema smilškaste? Mēs ar dēlu pagājušo vasar aiznesām palielu kasti ar rotaļlietām un bērni un vecāki bija priecīgi. Nezināju, ka var uzrasties rotaļlietu policija un iztīrīt atbilstoši sava! bērna vajadzībām. Un lepni paziņot te!

Natacha: Kāpēc mest ārā?! Spriežot pēc foto, tās ir pilnīgi normālas mantas, par kurām priecātos daudzi bērniņi no ne tik situētām ģimenēm, ja vien Jūs tās aiznestu uz kādu krīzes centru vai ģimeņu atbalstu punktu. Iespēju ir ļoti daudz, ja vien nedomā no sava šaurā skatupunkta.

Citi

Paša meita Madara Straume bija pēdējais cilvēks, ar ko kontaktējās kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, kurš 10. jūlija rītā izlēma izbeigt dzīvi, metoties zem vilciena, vēstīts Intas Mengišas materiālā "Viņš aizgāja no mājām neatvadījies" izdevumā "Kas Jauns".