Latviešu astrologs "airBaltic" prognozē ko sliktu

© Romāns Kokšarovs/F64

Astrologs Valters Šulcs, komentējot neseno informāciju saistībā ar Latvijas nacionālo aviokompāniju "airBaltic", uzskata, ka aviokompānija kāpj uz kārtējā grābekļa.

Šulcs mikroblogošanas vietnē "X" komentējis to, ka "airBaltic" emitējusi 5,25 gadu nodrošinātās obligācijas 340 miljonu eiro apmērā ar 14,50% procentu likmi.

Astrologs uzskata, ka šāds solis bijis ļoti neproduktīvs un pat kaitniecisks.

"Latvijai aviācija ir kā melnais caurums. Ņemot to vērā un īstenojot šādu lietu Mēness cikla pēdējā dienā, tā maigi sakot norāda uz kārtējo grābekli, uz kura tiek kāpts. Ļoti neproduktīvi, pat kaitnieciski. Grābekļi tik sit pa pieri, neviens par to neatbild. "Atbildība" kolektīva," viņš raksta.

Savukārt, kā ziņots, Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) nesatraucas par augsto procentlikmi, kas piemērota Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" darījumam par 340 miljonu eiro vērtu obligāciju emitēšanu.

Intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" premjere uzsvēra, ka "airBaltic" ir veikusi Latvijā lielāko obligāciju darījumu, sadarbojoties ar lielākajām bankām, tāpēc nebūtu pamata to salīdzināt ar neveiksmīgiem vēstures piemēriem, piemēram, bankrotējušo aizdevumu firmu "Auseklītis".

"AirBaltic" bilance esot tikusi labi pārbaudīta, un uzņēmums bija rēķinājies ar vēl lielāku procentlikmi. "Cilvēkiem šāda likme var būt pārsteigums, bet jāatceras, ka dzīvojam ar ļoti augstām Eiropas Centrālās bankas procentlikmēm, kas arī ietekmē "airBaltic" darījumu," sacīja valdības vadītāja.

Siliņas ieskatā darījums ir bijis veiksmīgs, refinansējot visu iepriekšējo obligāciju apjomu. Šis esot pirmais solis izmaiņām uzņēmuma finanšu shēmā, un "airBaltic" strādā ar peļņu, kas esot labs rādītājs uzņēmumiem, kam ļoti grūti gājis Covid-19 krīzes laikā, atgādināja premjere.