Sabiedrība iesmej par Bražes komandas "sabiedrības noturētspējas padomnieka" amatu

© Depositphotos

Ārlietu ministres Baibas Bražes padomniece stratēģiskās komunikācijas un publiskās diplomātijas jautājumos būs Signe Znotiņa-Znota, bet padomnieks drošības un sabiedrības noturētspējas jautājumos būs Tomass Pildegovičs, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Šis amata nosaukums - sabiedrības noturētspējas padomnieks - raidījis smieklu vētru vietnē "X".

Olavs: Sabiedrības "noturētspēja"? Domāju, ka pēc "ilgtspējīgas labbūtības" un dažādiem Egila Levita jaunvārdiem nekas vairs mani nespēs izbrīnīt mūsu valodas jaunrades jomā. Bet var! Esmu gandarīts. Paldies!

Nils: Izskatās, kādam drīz būs vajadzīgs padomnieks pie varas noturētiesspējā.

Ieva: Droši vien tulkojums no resilience.

Artis: Acīmredzot, domāts ir par sabiedrības spēju norīt kārtējo krupi.

Jānis: Vēl labāks jautājums, kādēļ par saturētspēju atbild Ārlietu ministrija?

Pildspalva: Nav svarīgi, vienkārši Pildegoviču vajadzēja kaut kur iekārtot.

Jan: Maziem bērniem noturētspēja ir maza, tāpēc lieto pamperus. Iespējams, tā nav augsta arī dažām amatpersonām, tāpēc vajadzīgi padomnieki, kā to uzturēt.

Nata: Latviešus noturēt aizgaldā, lai nelien ārā no rāmjiem.

Juris: ... kas ir nesaturēšana, es esmu dzirdējis. Kas ir noturētspēja?

Citi

Arvien plašāku sabiedrības uzmanību saņem jautājums par izklaides trokšņu regulējuma trūkumu Latvijā un tā negatīvajām sekām uz iedzīvotāju dzīves kvalitāti. Problēmas būtība ir divos aspektos – (1) likums paredz atbildību par trokšņošanu fiziskām personām, kas kvalificējas kā sīkais huligānisms, bet juridiskām personām (izklaides vietas) par tādu trokšņošanu, kas traucē iedzīvotāju mieru, likums neparedz nekādu atbildību, lasāms Rīgas domes mājas lapā.

Svarīgākais