Stujartam par ierašanos darbā reibuma stāvoklī piemēro cietumsodu

© pexels.com

Smaržojot pēc alkohola un spēcīgām smaržām stjuarti bija nobažījušies par kolēģa spējām strādat, ziņo "The Sun".

48 gadus vecajam stjuartam Kristoferam Smitam bija paredzēts lidojums ar "Scandinavian Airlines" no Oslo uz Londonu.

Ierodoties uz savu maiņu, kolēģi bija aizdomu pilni un satraucās, ka Kristofers neatrodas pašā labākajā kondīcijā, lai varētu parūpēties par pasažieru labsajūtu un drošību lidojuma laikā.

Kristofera kolēģi brīdināja policistus. Policisti stujartam lika iepūst alkometrā, lai noskaidrotu, vai viņš ir reibuma stāvoklī. Kristofers atzina, ka iepriekšējā vakarā ir izdzēris pāris alus kausus.

Viņa izelpā tika konstatētas 0,74 promiles. Aviokompānijas ievēro nulles tolerances politiku par atrašanos reibuma stāvoklī darba laikā. Pieļaujamā alkohola koncentrācija izelpā ir 0,01 promile.

Par vēlēšanos strādāt reibuma stāvoklī stjuartam bija jāstājas Norvēģijas tiesas priekšā.

Tiesa atzina Kristoferu par vainīgu. Tiesas spriedumā teikts, ka Kristofers ir izdzēris daudz vairāk, nekā bija teicis tiesai, un, ņemot vērā viņa profesiju, tam nav attaisnojumu. Par šādu pārkāpumu Kristoferam draudēja 75 dienu cietumsods, taču, pateicoties tam, ka viņš pilnībā atzina savu vainu, cietumsodu samazināja par 15 dienām.

Tikmēr aviokompānija ziņo, ka darbiniekam tagad draudēs disciplinārsods, un, iespējams, viņš varētu tikt atlaists.

Citi

Bērna pārāk izvēlīgu ēšanu lielā mērā ietekmē gēni, turklāt zinātnieki atklājuši, ka septiņus gadus vecu bērnu vecākiem ir visgrūtāk pierunāt savas atvases ēst augļus un dārzeņus, vēsta “Daily Mail”.

Svarīgākais