Sieviete bīstamas slimības simptomus sajauc ar paģirām

© pexels.com

Studente Lana Kvinlana no Lielbritānijas veselu mēnesi bija spiesta ārstāties slimnīcā, jo bija ieguvusi meningokoku infekciju, kas izpaužas kā menigokoku meningīts. Viņas dzīvība bija briesmās, taču visi sākotnēji uzskatīja, ka sieviete cieš tikai no smagām paģirām, vēsta "Daily Star".

Lana kādu rītu pēc ballītes ar draugiem pamodās ar pamatīgām galvassāpēm. Viņai šķita, ka tās ir iepriekšējā vakara sekas, kad par daudz lietots alkohols. Tomēr patiesībā viss bija pavisam citādāk.

Sievietei galvassāpes nepārgājā un tās kļuva arvien mokošākas, tāpēc viņa nolēma doties uz slimnīcu. Ierodoties slimnīcā, Lana knapi spēja pastaigāt sāpju dēļ.

Kā atklāj Lana, tad ne tikai viņai, bet arī vecākiem un mediķiem sākotnēji šķitis, ka pie sliktās pašsajūtas vainojamas paģiras, bet veicot medicīniskās pārbaudes atklājās, ka viņai ir meningīts.

Šobrīd ir pagājuši 12 mēneši kopš 19 gadus vecā studente cieš no pastāvīgām galvassāpēm. Tiek uzskatīts, ka tās var būt meningīta izraisīta nervu bojājuma rezultāts.

Lana, kura bija vakcinējusies pret meningītu, saslima ar slimības celmu uz kuru vakcīna nereaģē.

Meningīts ir nopietna infekcija slimība, kas ietekmē aizsargslāņus ap smadzenēm un muguras smadzenēm. Ja meningīts netiek ārstēts, tas var izraisīt nopietnas komplikācijas, piemēram, asins saindēšanos un pastāvīgus smadzeņu vai nervu bojājumus. Meningīta simptomi ir augsta temperatūra (drudzis), galvassāpes, izsitumi, stīvs kakls, nepatika pret spilgtām gaismām, miegainība, krampji.

Citi

Paša meita Madara Straume bija pēdējais cilvēks, ar ko kontaktējās kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, kurš 10. jūlija rītā izlēma izbeigt dzīvi, metoties zem vilciena, vēstīts Intas Mengišas materiālā "Viņš aizgāja no mājām neatvadījies" izdevumā "Kas Jauns".