Reirs kolēģi Saeimā nosauc par "krievu maitu"

© Ģirts Ozoliņš/MN

Saeimas deputāte Viktorija Pleškāne vērsusies parlamenta Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, lai tā izvērtē pieklājības normām neatbilstošu bijušā finanšu ministra Jāņa Reira rīcību, vēstīts Edgara Orlova materiālā "Reirs kolēģi nosauc par krievu maitu" izdevumā "Privātā Dzīve".

Jau šonedēļ Saeimas Ētikas komisija izskatīs partijas «Stabilitātei!» deputātes Viktorijas Pleškānes iesniegumu par 26. oktobrī Spānijā notikušu traci. Todien Madridē deputāti Jānis Reirs, Andris Šuvajevs, Edmunds Cepurītis, Kristaps Krištopans, Ramona Petraviča un Viktorija Pleškāne, kā arī vairāku Saeimas komisiju konsultanti piedalījušies Starpparlamentārā konferencē par ekonomiskiem jautājumiem.

Pasākumā pēc konferences, kad pie galdiņa palikuši vien Reirs, Petraviča, Krištopans, Pleškāne un divas komisiju konsultantes, Reirs Pleškānei esot paziņojis:

"Tu esi krievu maita, kas sēž Saeimā tikai algas dēļ."

Pleškāne iesniegumā norāda, ka turpinājusies asa diskusija, kuras laikā Reirs vēl vairākkārt atkārtojis šo frāzi.

F64

Jānis Reirs apstiprina, ka tādi vārdi bijuši. Tas noticis pēc sarunām par valsts teritoriālo integritāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu Latvijā.

"Bija jāizvēlas noklusēt vai pateikt, ko es domāju par šo lietu. Nezinu, vai mani sodīs, bet no vārdiem neatsakos. Jā, varbūt tie vārdi bija par stingru, bet princips - pareizs," piebilst Reirs.

Svarīgākais