Zināms, kurš no Latvijas izlases basketbolistiem ir pelnošākais izlases basketbolists

© Romāns Kokšarovs/F64

Debitējot Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā basketbolā, Latvijas izlase iekļuva starp sešām labākajām valstvienībām uz planētas. Pēc izlases puišu izcilā snieguma, visticamāk, daži pat tiks pie daudz vērtīgākiem līgumiem, raksta izdevums "Kas Jauns".

Pēc traumu guvušā Kristapa Porziņģa izkrišanas no sastāva, Dāvis Bertāns ir pats algotākais Latvijas izlases basketbolists. 2020. gadā Dāvis noslēdza iespaidīgu līgumu ar "Wizards", kas paredz 80 miljonus dolāru lielu atalgojumu piecu gadu laikā,

raksta izdevums.

Spēka uzbrucējs Rolands Šmits pērn pievienojās Kauņas "Žalgiris" komandai, un pēc tam, kad valmierietis palīdzēja komandai kļūt par Lietuvas čempioniem, klubs šovasar piedāvāja jaunu līgumu līdz pat 2025./ 2026. gada sezonas beigām. Alga ir 800 000 eiro,

atklāj "Kas Jauns".

Arī Kristers Zoriks, Rodions Kurucs un Artūrs Kurucs ir starp pelnošākajiem:

Zoriks, noslēdzot šovasar līgumu uz diviem gadiem ar Turcijas komandu "Aliaga Petkim", savu turību trīskāršojis, jo nu viņa atalgojums ir 200 000 eiro sezonā. Rodions Kurucs pagājušo sezonu uzsāka Spānijas klubā, nopelnot 120 000 eiro par sezonu. Toties Artūrs Kurucs pievienojās Grieķijas vienībai "Patras Promitheas", noslēdzot līgumu uz vienu sezonu par 150 000 eiro.

Citi

Paša meita Madara Straume bija pēdējais cilvēks, ar ko kontaktējās kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, kurš 10. jūlija rītā izlēma izbeigt dzīvi, metoties zem vilciena, vēstīts Intas Mengišas materiālā "Viņš aizgāja no mājām neatvadījies" izdevumā "Kas Jauns".