Traģēdija Sventē: meita mediķe nespēj glābt tēvu, kuram uzkritis koks

Ilustratīvs attēls © Dmitrijs Suļžics /F64

Pirmdienas pēcpusdienā kāds 50 gadus vecs Sventes iedzīvotājs krita par upuri spēcīgajai vētrai. Viņam 50 metrus no mājām uzkrita zars, traumējot galvaskausu. Viņa meita centās vīrieti reanimēt, taču nesekmīgi.

Sventes iedzīvotāja, sauksim viņu par Lieni, ap plkst. 16.00 saņēma zvanu no sava kaimiņa. Vīrietis aprakstīja baisu situāciju - viņas tēvs nekustīgi guļot parkā zem milzīga liepas zara, kuru norāvis vējš. Liene ir neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes darbiniece, bet vakar viņai bija brīvdiena. Sieviete pagrāba aptieciņu un negaisa laikā skrēja cauri parkam pie sava cietušā tēva.

Par spīti meitas zināšanām un centieniem, vīrieša dzīvība izdzisa. Liene atzīst, ka bija skeptiska par pozitīvu iznākumu jau brīdī, kad uzsāka reanimācijas pasākumus.

Mirušā vīrieša ģimene šobrīd plāno bēres. Koka sakne un stumbrs, kas pēc sazāģēšanas mētājas parkā, vidū ir sapuvis. Vai pašvaldībai bija laikus jānovērtē liepas stāvoklis un jāatzīst tā par bīstamu, Lienei grūti spriest. Šobrīd neesot vairs spēka par kaut ko cīnīties.

Svarīgākais