Jānis Dombrava: Iznīcība visapkārt, cilvēki nesaprot, ko iesākt, kad viss ir izpostīts un mājā tek ūdens

© Vladislavs Proškins/F64

Šī gada 7. augusts Latvijai atnesa negaidītu postažu. Latvijā tika izsludināts oranžais brīdinājums. Diemžēl vētra izpostīja daudz.

Savā "Twitter" kontā Dombrava raksta:

Apgulde. Iznīcība visapkārt. Cilvēki nesaprot, ko iesākt, kad viss ir izpostīts un mājā tek ūdens. Visapkārt bīstamie atkritumi, kurus nav, kur likt. Nesaprotu - kāpēc premjerministrs ignorēja NA aicinājumu sasaukt krīzes vadības padomes sēdi?

Neizpaliek arī komentāri vētras postažu:

Maija: "Un kas traucē kādam no NA ministriem, krīzes vadības padomes locekļiem, to ierosināt?"

Elita: "Paņemiet bezalgas atvaļinājumu un brauciet ļaudīm palīgā, ja nav citas iespējas. Beidziet līdzjūtīgo daiļrakstīšanu."

Zigurds: "Pirmkārt, ir jāpiešķir finansiāls atbalsts vētrā cietušo māju īpašniekiem tāpat, kā to regulāri dara industriālo graudu audzētāju atbalstam. Otrkārt, pašvaldībām jāapzin vētrā cietušās mājas un jāaicina talciniekus, kuri varētu doties palīgā dabas stihijas postījumu sakopšanai."

Edmunds: "Smiltēns varētu tomēr brīvdienu iedot."

Aigars: "Pats taču zini, nav laika, notiek ziņojuma gatavošana par progresīvo iekļaušanu valdībā, bez Simanovskas lekcijām par pirdieniem darbs Brīvības ielā buksē."

Kaspars: "Varbūt ej un dari, nevis taisi PR sev un partijai. Cilvēki nezina, ko darīt. Tāpēc, ka valdība un pārējie ir pēdējā, pie kuras tie vērsīsies ar palīdzības lūgumu, un tā nav viņu vaina!"

Ilze: "Šodien MK sēdē jūsu partijas ministri piekrita tam, ka nevienam nevajag dot ne santīma, izvērtēs situāciju. Termiņu izvērtēšanai nenoteica. Toties 50 tūkstošus piešķīra Slovēnijai. Slovēnijai vairāk vajag, mūsējie pacietīsies. Vai ziedojumus savāksim. Kā jau vienmēr."

Svarīgākais