Pensionāre Rīgā mazā auguma dēļ 3 mēnešus nevar izņemt no bankomāta pensiju

© Atis Ieviņš/F64

Sociālā tīkla Facebook lietotāju uzmanību piesaistījis kāds ieraksts par pensionāri, kura vairākus mēnešu nav varējusi izņemt no bankomāta pensiju.

Ieraksta autore stāsta par kādu vecāku kundzi, kas nespēja izņemt no bankomāta naudu, jo sava mazā auguma un vecuma dēļ nevarēja ieraudzīt apakšējās ailītes ekrānā.

Kad pēc trim mēnešiem kundze tomēr tika pie savas naudas, viņa esot sākusi raudāt.

"Rīgas centrā pie bankomāta pirms manis kundze ļoti, ļoti zolīdā vecumā, zema, zema auguma… nespēja izņemt no bankomāta naudu, jo sava mazā auguma un vecuma dēļ (redze, sarukušais augums ) nevarēja ieraudzīt apakšējās ailītes ekrānā.. līdz ar ko naudu izņemt nevarēja. Kautrīgi nogāja malā, nokārtu galvu un palaida mani pa priekšu… lieki teikt, ka arī man, lai redzētu ekrāna saturu bija maksimāli jāpastiepjas uz kāju pirkstu galiem…

Uzsākot sarunu ar kundzi… noskaidroju, ka viņa ne tikai nemāk rīkoties ar bankomātu, bet arī neredz, kas tur rakstīts… un tā jau 3 mēnešus!!! neveiksmīgi mēģina noņemt naudu un iet uz mājām….
Domājot, ka bankomāts nestrādā… aiziet tālu nevar… nauda beigusies… kad paņēma rokās noņemto naudu sāka tā raudāt, ka vispār vairs neko pateikt nevarēja….
Neaizmirstam, ka vecu cilvēku paradumi ir daudz savādāki par jaunu… un viņi neatceras, to, kà viņiem jārīkojas strauji attīstītajā tehniskajā pasaulē… pat, ja kāds parādījis…. viena… bez naudas… jau trīs mēnešus… un neviens nav piedāvājis kautrīgajai kundzei palīdzību, saprotu, visi skrienam…. Bet, lūdzu, paliekam cilvēki… citiem mēs esam vajadzīgi," teikts ierakstā.
Ieraksta autore mudina apstāties un pajautāt, vai cilvēkam nav nepieciešama palīdzība.

Citi

Nākotnē lietotnes “TikTok” izstrādātāji vēlas, lai tās platformas saturu vairāk regulētu mākslīgais intelekts, nevis cilvēki. Līdz ar to Ķīnas “ByteDance” grupas meitasuzņēmums likvidē vairākus simtus darbavietu, vēsta manager-magazin.de.

Svarīgākais