Saistībā ar Justīnes slepkavību Bērnu slimnīca izplata paziņojumu

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

"Vakardienas traģiskā vēsts par mazās Justīnes slepkavību satrieca visu Latviju. Bērnu slimnīcā šo ziņu uztvērām ar šausmām un bezpalīdzības sajūtu, jo bērni, viņu veselība un labbūtība ir mūsu misija, "Facebook" raksta Bērnu klīniskā universitātes slimnīca.

"Justīni vairs neatgriezīsim, bet mēs visi kopā - kā sabiedrība - varam novērst citas, vēl nenotikušas traģēdijas, ikdienā kā mantru atkārtojot, ka “SVEŠU BĒRNU NAV”.
Ir laiks radīt pārmaiņas mūsu domāšanā - izprast un pārvarēt iesakņojušos uzskatus par to, kas ir un kas nav mūsu pienākums, kādās situācijās ir jāiejaucas un jāiesaista tiesībsargājošās instances, nevis jānoskatās no malas. Mums ir jābeidz tolerēt un kalkulēt, kur un kad sākas un beidzas “mūsu darīšana”, jo bērni ir mūsu visu “darīšana”.
Lūdzu, atceramies, ka:
  • svešu bērnu nav;
  • bērnu aizsardzība ir mūsu kopīgs pienākums;
  • mēs esam līdzatbildīgi par katru bērnu," raksta slimnīca.

Jau ziņots, ka Rēzeknes tiesa šodien aizdomās par septiņus gadus vecās Justīnes no Rogovkas nonāvēšanu nolēmusi apcietināt viņas tēvu un pamāti, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Kā skaidroja Tiesu administrācijā, apcietinājums piemērots, lai novērstu iespēju aizdomās turamajiem traucēt kriminālprocesu, liekot šķēršļus patiesības noskaidrošanai.

Abas personas tiek turētas aizdomās sevišķi smaga nozieguma izdarīšanā, kas vērsts pret nepilngadīgu personu, kura sava vecuma dēļ nevarēja sevi aizsargāt.

5.maijā Rēzeknes novada Nautrēnu pagasta Rogovkā pazuda septiņus gadus vecā Justīne Reinikova. Meitenei bija veselības problēmas. Meitene piektdienas vakarā ap plkst.19 esot izgājusi no savas dzīvesvietas un tajā neesot atgriezusies.

Meitenes ķermenis ar acīmredzamiem miesas bojājumiem pirms Jāņiem tika atrasts aprakts pamestas mājas pagrabā, meža vidū vairākus desmitus kilometrus no meitenes dzīvesvietas.

Svarīgākais