Latviešu astrologs prognozē, ka nākotnē pensiju nebūs

© Kaspars Krafts/F64

Astronumerologs Kŗistaps Baņķis mikroblogošanas vietnē Twitter dalījies ar ierakstu, kurā tiek prognozēta pensiju nākotne.

Kā teikts AstroVip.lv ierakstā, nākotnē pensiju nebūs.

"Kā jau vairāk kā pirms 10 gadiem teicu: tābrīža izpratnē pensiju nebūs! Tā tiks transformēta līdz nebūšanai pēc globālās Sockrīzes!" raksta astrologs.

Viņš uzsver, ka tas skars cilvēkus, kas šobrīd ir vecumā no 30 līdz 40 gadiem.

Tikmēr, kā ziņots, Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) uzraudzības misijas vērtējumā secināts, ka Latvijai ir jāierobežo inflācija un jārisina ilgtermiņa izaicinājumi attiecībā uz produktivitāti, investīcijām un darbaspēka trūkumu.

SVF norāda, ka īstermiņā fiskālajai politikai būtu jābūt stingrākai, lai palīdzētu samazināt inflācijas spiedienu, vienlaikus nodrošinot, ka jebkurš atbalsts enerģētikas jomā, ja nepieciešams, ir mērķtiecīgs. Fiskālajām reformām būtu jākoncentrējas uz valsts investīcijām, pensijām, veselību, izglītību un izaugsmi veicinošu nodokļu reformu.

SVF atzinīgi vērtē valdības centienus reformēt pensiju sistēmu un plānus palielināt pensionēšanās vecumu par trim mēnešiem gadā, līdz tas 2025.gadā sasniegs 65 gadus. Fonds norāda, ka papildu reformas varētu ietvert oficiālā un priekšlaicīgas pensionēšanās vecuma sasaisti ar paredzamo mūža ilguma palielināšanos nākotnē, lai veicinātu ilgāku darba mūžu, tiklīdz pensionēšanās vecums sasniegs 65 gadus, kā arī pensijai nepieciešamā minimālo iemaksu perioda pārskatīšanu.

Citi

Saskaņā ar jaunāko Kopenhāgenā bāzētās Eiropas Vides aģentūras (EVA) ziņojumu, tikai 37 procenti no tā dēvētajām virszemes ūdenstilpēm, piemēram, ezeriem vai upēm, 2021. gadā Eiropā bija labā vai ļoti labā ekoloģiskā stāvoklī, vēsta “Deutsche Welle”.

Svarīgākais