Lielbritānijā par braukšanu ar sasistu vējstiklu jāmaksā astronomiski liels sods

© unsplash.com

Automašīnas vējstikls var viegli ieplaisāt. Bieži vien daudzi automašīnu īpašnieki uzreiz nesteidz to salabot, bet vēl kādu laiku, ja tas būtiski neietekmē skatu uz ceļu, pārvietojas ar saplēstu stiklu. Lielbritānijā par šādu rīcību pienākas milzu sods, ja šādas automašīnas īpašnieks nonāk policijas "nagos", vēsta "The Sun".

Saistībā ar pieaugošo dzīves dārdzību, Lielbritānijas uzņēmums "Green Flag", kas nodarbojas ar palīdzības sniegšanu automašīnu šoferiem, kuri uz ceļa ir nonākuši nelaimē, norāda, ka autovadītāji arvien kūtrāk cenšas labot saplēstos vējstiklus.

Lielākā daļa autovadītāju vējstiklu dodas labot vien tad, ja iegūtā plaisa ietekmē viņu spējas pārredzēt ceļu.

Kā izrādās, tad Lielbritānijā draud pamatīgi liels sods, ja šoferis pārvietojas ar automobili, kuram ir saplaisājis vējstikls. Soda apmērs var sasniegt pat 2500 mārciņas un šoferis var tikt pie trim soda punktiem.

Uzņēmuma "Green Flag" vadītāja Keitija Lomasa min, lai izvairītos no vējstikla bojājumiem, ieteicams braukt uzmanīgi vietās, kur ceļa segumu klāj šķembas, kā arī braucot ieturēt pietiekami lielu distanci ar priekšā esošajiem transportlīdzekļiem.

Svarīgākais