Pēc Kariņa paziņojuma par pensijas vecumu cilvēki gatavojas sliktākajam

© Ketija Keita Krastiņa/F64

Lielu ažiotāžu sabiedrībā ir sacēlies premjera Kariņa pirms Lieldienām sacītais, ka pensiju vecumu nāksies palielināt.

Ieraksts "Twitter": "Klausos ziņas, Kariņš sakot, ka nākotnē būs jāceļ pensijas vecums. Līdz cik gadiem? Jau tagad vecàkiem pastāv eidžisms darba tirgū. Ko tie, kam būs virs 65 strādās?"

Komentētāji spriež, ka dažs labs pensionārs ir gatavs strādāt: "Man iepriekšējā darbā bija friša dāma, kas jau vairākus gadus saņem pensiju(parasto nevis priekšlaicīgo) un ziniet, ne pēc kādas mirējas neizskatījās un čīkstēja arī mazāk par daudziem gados jaunākiem."

"Kā pašnodarbinātā sen esmu atmetusi cerības uz pensiju un rēķinos, ka jāstrādā būs vienmēr. Priecātos, ja vecumā virs 65 tiešām būtu iespējams atrast kādu darbu, kas neietver infarktu darba vietā. Līdz tam valsts varētu atlaist obligātās pensiju iemaksas."

"Tad mēs atgriežamies 100 gadus atpakaļ, kad nebija nedz sociālo pabalstu slimības gadījumā, nedz pensiju."

"Kurš tad pie tā vainīgs, ka nevar saražot pietiekami? Ne darbinieki parastie. Valsts ar savu atvērtību investīcijām, nodokļu politiku utt. Diezgan stulbi vainot cilvēku parasto par produktivitāti"

Citi

Paša meita Madara Straume bija pēdējais cilvēks, ar ko kontaktējās kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, kurš 10. jūlija rītā izlēma izbeigt dzīvi, metoties zem vilciena, vēstīts Intas Mengišas materiālā "Viņš aizgāja no mājām neatvadījies" izdevumā "Kas Jauns".