Nosauc gigantisku summu, kas nepieciešama Ukrainas atjaunošanai

© Reuters/Scanpix/LETA

Uz pilna mēroga Krievijas iebrukuma fona Pasaules Banka ir palielinājusi Ukrainas atjaunošanai nepieciešamo summu. Kā ziņo Bloomberg, Pasaules Banka lēš, ka Ukrainai būs nepieciešami vismaz 411 miljardi dolāru, lai atgūtos pēc kara.

Kās materiālā, šis skaitlis iegūts bankas, Ukrainas valdības, Eiropas Komisijas un Apvienoto Nāciju Organizācijas kopīgā novērtējumā. Summa ir 2,6 reizes lielāka par Ukrainas IKP 2022. gadam, raksta UNIAN.

Novērtējums arī parādīja, ka iebrukums 7.1 miljonu cilvēku iedzina nabadzībā un negatīvi ietekmēja 15 gadu attīstības progresu.

"Tas ir satraucošs skaitlis, tas parāda iznīcināšanas apmērus un pastāvīgo nepieciešamību pēc starptautiskā atbalsta," sacīja Pasaules Bankas viceprezidente Eiropas un Centrālāzijas jautājumos Anna Bjerde.

Novērtējuma ietvaros Pasaules Banka kvantitatīvi novērtēja tiešos bojājumus infrastruktūrai un ēkām, kā arī ietekmi uz cilvēku dzīvi un iztikas līdzekļiem.

Citi

Ķekavas pagastā kādam cilvēkam vakara pastaiga beidzās letāli. Vīrietis pirms plkst. 23 diennakts tumšajā laikā pa autoceļu pastaigājās spēkratu autovadītājiem grūti pamanāmā apģērbā, vēsta "Degpunktā".

Svarīgākais