"Brīvības ielā ar aptuveni 80km/h," soctīklos sūdzas par agresīvu autobusa šoferi

© Ekrānuzņēmums

Sestdien, kad visa Latvijā, tostarp Rīga, bija ietinusies putenī, Rīgas satiksmes autobuss traucies ar ātrumu, kas darījis bažīgus pasažierus.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" kāds vīrietis raksta:

"11T 746335 @Rigassatiksme_vadītājs apdraudēja citus satiksmes dalībniekus un autobusa pasažierus 16:20 Brīvības ielā ar aptuveni 80km/h un Miera ielā (video) aptuveni 60km/h pie 30km/h atļautā. Šādiem cilvekiem nav jāstūrē sabiedriskais transports!"

Uz ierakstiu atbildēja arī Rīgas satiksmes pārstāvis: "Informāciju nodosim atbildīgajām personām un situācija tiks pārbaudīta."

Citi Twitter lietotāji komentē:

Zn: "Uzliec GPS spidometru telefonā, citādāk baigi neuzskatāmi. Brīvībenē, kad nav liela satiksme, jau daudzi uz 70 brauc, gan jau "iekļāvās plūsmā""

Brunis: "Man tieši šis ķēms vakar, ap 20:10 Miera ielā nodrāzās garām ar nedrošu ātrumu un intervālu."

Kārlis: "Kāpēc pa tiešo neaizrādi vadītājam, un nekāp ārā? Problēma jārisina uzreiz, nevis jāfilmē un jāliek apskatē, jāsūdzās. Nav ko barot gļēvību."

Ms: "Ar ko ātrums mērīts? Es te mēģināju video sekundes un metrus ņemt aprēķinam par pamatu, nesanāk- pārāk īss video!"

Citi

Paša meita Madara Straume bija pēdējais cilvēks, ar ko kontaktējās kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, kurš 10. jūlija rītā izlēma izbeigt dzīvi, metoties zem vilciena, vēstīts Intas Mengišas materiālā "Viņš aizgāja no mājām neatvadījies" izdevumā "Kas Jauns".