Miljardieris: Krievijai nauda beigsies jau nākamgad

© Scanpicx

Krievijas miljardieris Oļegs Deripaska sacījis, ka Krievija jau nākamgad var attapties, ka tai sāk pietrūkt naudas, raksta portāls "Postimees".

"Jau nākamgad naudas nebūs," ceturtdien Krasnojarskas ekonomikas forumā Sibīrijā sacīja Deripaska. "Mums būs nepieciešami ārvalstu investori."

Pasaulē lielākā alumīnija ražotāja, kas darbojas ārpus Ķīnas, "Rusal" dibinātājs atzīmēja, ka Krievijai jau tā ir saspringti ar naudu un tas sācis dot efektu, raksta Bloomberg.

Pēc pagājušā gada rekordlielā budžeta deficīta Krievijas valdība sāka meklēt naudu lielos uzņēmumos. Arī 2023. gada sākumā Krievijas valsts budžets ir ar deficītu.

Deripaska ir pakļauts ASV sankcijām kopš 2018. gada. Kad Krievija iebruka Ukrainā, pret uzņēmēju sankcijas ieviesa arī Eiropas Savienība. Dažas nedēļas pēc iebrukuma sākuma Deripaska aicināja uz mieru, bet pēdējos mēnešos ir kļuvis samiernieciskāks par karu.

"Krievijai jāturpina attīstīt tirgus ekonomiku," viņš teica. "Ārvalstu investors skatīsies, kā Krievijas investors pelna naudu, kādi nosacījumi pastāv." Pēc oligarha domām, valdībai ir jāpadara Krievija pievilcīga investoriem, nodrošinot drošu ekonomisko vidi, palielinot ekonomisko brīvību un konkurenci.

"Mēs domājām, ka esam Eiropas valsts," sacīja Deripaska. "Tagad mēs skatāmies uz nākamajiem 25 gadiem un atceramies mūsu Āzijas pagātni."

Citi

Divu bērnu māte, kura jau kādu laiku dzīvoja šaubās, pārbaudīja savu bērnu DNS. Rezultāts viņu šokēja, taču izrādījās, ka tas nav tik rets gadījums. Pēc notikušā sieviete mudina citus vecākus uzticēties saviem instinktiem.

Svarīgākais