Soctīklos cilvēki brīnās: CSDD visiem eksāmeniem ir krievu valodas versija

© Mārtiņš Zilgalvis / F64

"Bez krievu lamuvārdiem nav iespējams piedalīties satiksmē LV," ironizē soctīklu lietotāji.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" parādījies ieraksts, kas pārsteidz tā lasītājus.

"Iegāju CSDD eksāmenu lapā, lai apskatītu, kas ir D kategorijas eksāmenā, un biju pārsteigts, ka to var kārtot arī krieviski. Tiešām šādi ir bijis visu laiku? Kāds ir pamatojums tam?" vēsta ieraksts.

Citi "Twitter" lietotāji komentē:

Gundars: "CSDD vairākkārt teikuši, ka tas ir LV nepiederīgajiem, bet kāpēc tiem LV būtu jāiegūst D kategorija LV? "Gadījumos, ja pretendents nav Latvijas valstspiederīgais un pietiekošā līmenī nepārzina latviešu valodu, ... eksāmenu pieņemšana pieļaujama arī angļu vai krievu valodās""

Agris: "Visiem eksāmeniem ir krievu valodas versija. Ārzemniekiem pietiktu ar angļu valodu. Kāpēc tur nav igauniski, spāniski,lietuviski, prortugāļu vai mandarīnā? Krievu ir maza valoda globāli."

Maris: "bez krievu lamu vārdiem nav iespējams piedalīties satiksmē LV."

Jelgavnieks: "nē nu jā, CSDD baigā peļņa bija. laikam krievi nokārto eksāmenus masveidā :)"

Ekspratium: "Tas notiek, kad valstij piederošs struktūra nolemj, ka viņu misija ir taisīt biznesu, nevis īstenot valsts politiku un sniegt pakalpojumus sabiedrībai. Uzraugiem tas bija jāpamana un jāpiegriež."

Elmārs: "Lētiņu kangaru pazemība un iztapība okupantu priekšā.Lūk arī pamatojums."

Citi

Arvien plašāku sabiedrības uzmanību saņem jautājums par izklaides trokšņu regulējuma trūkumu Latvijā un tā negatīvajām sekām uz iedzīvotāju dzīves kvalitāti. Problēmas būtība ir divos aspektos – (1) likums paredz atbildību par trokšņošanu fiziskām personām, kas kvalificējas kā sīkais huligānisms, bet juridiskām personām (izklaides vietas) par tādu trokšņošanu, kas traucē iedzīvotāju mieru, likums neparedz nekādu atbildību, lasāms Rīgas domes mājas lapā.

Svarīgākais