VIDEO. Ukraiņi ar Kanādas lādiņu iznīcina retu Krievijas pretgaisa aizsardzības sistēmu

© Ekrānuzņēmums / Twitter

Kā vēsta "Twitter" konts, kas seko Ukrainas ieroču izmantošanai, Ukrainas spēki Hersonas apgabalā iznīcinājuši modernu un retu Krievijas pretgaisa aizsardzības sistēmu 9A331MDT Tor-M2DT. Tas ir zeme-gaiss raķešu un iznīcinātāju pārtvērēju komplekss, kas paredzēts arktiskajam reģionam, raksta portāls "Postimees".

Pretgaisa aizsardzības sistēmu likvidēja Ukrainas 406. artilērijas brigāde ar vadāmu 155 mm M982 Excalibur lādiņu, kas saņemts kā palīdzība no Kanādas.

Kanāda pavasarī uz Ukrainu nosūtīja precīzo munīciju kopā ar 155 mm haubicēm. Excalibur ar GPS vadāmo šāviņu darbības rādiuss ir līdz 40 km, un to trāpījuma precizitāte ir no 2 līdz 10 metriem.

Viedajam šāviņam ir GPS uztvērējs, kas ir imūns pret vienkāršāku traucētāju radītiem traucējumiem, taču, ja atrašanās vietas signāls joprojām tiek zaudēts, nemotorizētā munīcija var virzīties uz savu atrašanās vietu, izmantojot inerciālu sistēmu.

Decembrī Krievijas okupācijas spēki uz Ukrainu nogādāja retu arktisko pretgaisa sistēmu, kas var vienlaikus atvairīt liela mēroga ienaidnieka gaisa uzbrukumus, ja ienaidnieks izmanto elektroniskus pretpasākumus. Tor sistēmas Arktikas versija tika atklāta 2017. gadā.

Pamatojoties uz video, "Twitter" komentāros tika identificēta arī iznīcinātā pretgaisa aizsardzības kompleksa atrašanās vieta atklātā teritorijā netālu no Čelburdas, kas atrodas gandrīz 12 kilometrus no Ukrainas kontrolētajām teritorijām dienvidu frontē.

Citi

Nākotnē lietotnes “TikTok” izstrādātāji vēlas, lai tās platformas saturu vairāk regulētu mākslīgais intelekts, nevis cilvēki. Līdz ar to Ķīnas “ByteDance” grupas meitasuzņēmums likvidē vairākus simtus darbavietu, vēsta manager-magazin.de.

Svarīgākais