VIDEO: apsargi nejauši nogalina tirdzniecības centra apmeklētāju

© Ekrānšāviņš no video

Somijā policija izmeklē incidentu, kas saistīts ar spēka pielietošanu Espo pilsētas tirdzniecības centrā Iso Omena. Par to ziņo vietējā policija un mediji.

Policija informē, ka, pamatojoties uz pieejamo informāciju, aizdomās par nozieguma izdarīšanu tiek turētas vairākas personas, raksta portāls Ligainform.net.

Espo tirdzniecības centrā Iso Omena apsargi mēģināja ar spēku aizturēt kādu sievieti. Aculiecinieki stāstīja, ka četri apsargi sievieti noguldījuši uz grīdas un uzkrituši viņai virsū, kā rezultātā sieviete mirusi uz vietas. Vēlāk tika mēģināts sievieti atdzīvināt, taču nesekmīgi.

Nākamnedēļ notiks tiesu medicīniskā ekspertīze par nāves cēloni.

Kā stāsta ziņu aģentūras STT aptaujātie incidenta aculiecinieki, bojāgājusī nav uzvedusies agresīvi. Kāds veikala pārdevējs sacīja, ka "spēka pielietošana bija pārmērīga".

Par drošību tirdzniecības centrā Iso Omena atbild Uzņēmums Securitas. Tā pārstāvis izteica līdzjūtību bojāgājušās tuviniekiem un draugiem. Pēc viņa teiktā, apsargi pildīja savus "parastos pienākumus".

Citi

Paša meita Madara Straume bija pēdējais cilvēks, ar ko kontaktējās kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, kurš 10. jūlija rītā izlēma izbeigt dzīvi, metoties zem vilciena, vēstīts Intas Mengišas materiālā "Viņš aizgāja no mājām neatvadījies" izdevumā "Kas Jauns".