"Kurš šauj salūtu Ziemassvētku vakarā?", soctīklu lietotāji neizpratnē

© Kaspars Krafts / F64

Gan Ziemassvētku vakarā, gan Pirmajos Ziemassvētkos daudzviet bija dzirdami salūta trokšņi, soctīklos spriež - kāpēc un kurš šauj salūtu?

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" cilvēki uzskaita apdzīvotas vietas, kur dzirdējuši salūtu. Pļavnieki, Katlakalns, Ķekava, Ķengarags, Āgenskalns, Baloži, Iļģuciems, Ziepniekkalns, Čiekurkalns, Jelgava, Valka, Tukums, Limbaži, tās ir tikai dažas no apdzīvotām vietām, kuras nosauc komentetāji zem ieraksta.

"Twitter" lietotāji par salūta šaušanu ir neizpratnē un komentē:

Ivars: "Un kā Jums liekas, cilvēki, kuri balso par Gobzemu vai Šleseru citās situācijās būs adekvāti? Tak tie ir tie paši."

Anonīms: "Vai tiešām jājautā? Mēs visi zinām, kas ir tie salūta šāvēji."

Laura: "Man pat dziļos laukos. Eju ar suņiem staigāt, sīkai panika, man ar uz milisekundi neomulīga sajūta, jo tā padebešu mirgošana un sprādzienu skaņas divdomīgas. Prāts saprot, instinkti piesardzīgi. Varu tik novēlēt, lai tiem šāvējiem krāni nokalst un vulvas izžūst."

Anonīms: "Nevaru iedomāties nevienu latviski domājošu, kurš varētu būt tāds jebanāts."

Inese: "Ir tāda ļaužu šlaka, kam blīkšķis ir obligāta jebkuru svētku sastāvdaļa. "Klusa nakts" priekš lohiem, bah- ba-bah!"

Māris: "Tā taču ir Jēzus dzimšanas diena, tāpēc arī salūts. Dīvaināk jau būtu, ja Lieldienās šautu."

Ģirts: "Orki, kas tad vēl.'

Anonīms: "Pie mums, Malagā, šauj. Spāņi. Par godu Kristus dzimšanai. Savukārt uz Jauno gadu, krievi un vācieši dod vaļā ugoņošanu."

Gatis: "Tā dažai ļaužu grupai pieņemts. Bet pozitīvā šodien tāpat ir vairāk."

Andrejs: "Tie paši, kuri kažokādas velk sev virsū un ikonas mašīnās līmē."

Svarīgākais