"Jāapliek ar nodokli resnos, vai tos, kas dzīvo pārāk ilgi"; tviterī tauta ironizē par plašajām nodokļu iespējām

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Nesen kādā no valdības sēdēm vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks rosināja apsvērt ideju par tā sauktā bezbērnu nodokļa ieviešanu. Šī ideja sabiedrībā tika uztverta ar dalītām jūtām un soctīklos cilvēki jau ironizē - kādu nodokli vēl mums varētu uzlikt....

Jānis: bezhumora nodoklis - ja nespēj pasmieties par sevi, tad maksā ragā :)

Viņš vēl piebilst: + Starp citu cilvēki ar bedrītēm vaigos ir simpātiskāki. Tātad viņiem vairāk priekšrocību partneru atrašanā un reprodukcijā. Iespējams jāapliek ar nodokli arī tie, kas ir bez bedrītēm. Tas būtu tā - tālredzīgi un apsteidzoši.

Jānis: Pilnīgi noteikti ir jāuzliek nodoklis arī tiem, kuri vēl ir ražotspējīgi, bet ir to pārtraukuši. Vajadzētu noteikt intervālu, cik ir maksimālais pieļaujamais laikposms starp bērnu ražošanu (nu, es nez, ik pa 5-10 gadiem, ne?).

Ilze: Vajag obligāto precēšanās dienestu ieviest. Ja pats nejēdz atrast partneri ražošanai, valsts atradīs un apprecinās!

Dana: Trešdienās pensionāriem atļauts iet pāri ielai, kamēr luksoforā deg sarkanā gaisma. Akcija "solis tuvāk sabalansētam budžetam!"

Svarīgākais