Jaunākā prognoze: kādus laikapstākļus sagaidīsim Ziemassvētkos?

© dpa/picture-alliance/ SCANPIX/ LETA

Tuvojoties Ziemassvētkiem, arvien aktuālāks ir jautājums, kādi laikapstākļi gaidāmi gada sirsnīgākajos svētkos. Savas prognozes mikroblogošanas vietnē twitter publicējis meteorologs Jānis Trallis.

"Liela daļa modeļu tagad prognozē, ka 24.decembrī gaisa temperatūra noslīdēs zem nulles un uzspīdēs saule, pēc tam (25. vai 26.decembrī) no rietumiem iespējami jauni nokrišņi un siltāks gaiss," informē J.Trallis.

Līdzīgas prognozes izteicis arī laika zīmju vērotājs Vilis Bukšs. "Decembra vidū, mēness fāzēm mainoties, sals mazināsies un laikā ap ziemas saulgriežiem (21. decembris) varam sagaidīt arī atkusni. Pieaugs nokrišņu varbūtība, un sniegam pievienosies slapjš sniegs, tuvāk jūrai arī lietus. Iespējams arī sasalstošs lietus un atkala. Mēneša otrajā pusē laikapstākļi mainīgi. Neliels sals naktīs un temperatūra dienas laikā tuvu 0 grādiem. Dažādi nokrišņi. Vējains. Ziemassvētku laikā neliels atkusnis, sniegs, slapjš sniegs, Latvijas rietumos arī lietus. Temperatūra šajā laikā robežās no mīnus 5 līdz plus 3 grādi," teikts V.Bukša publicētajā ierakstā.

Citi

Rēzeknes pievārtē otrdienas rītā vēl pirms saullēkta uz sliedēm pasažieru vilciens notrieca cilvēku. Sitiens bija nāvējošs, un mediķi nespēja vīrietim palīdzēt, vēsta "Degpunktā".