Latviešu kardiologs augstu debesīs glābj dzīvības

© f64.lv, Saulius Žiūra

Ja nelaimē ir nonācis kāds līdzcilvēks, tad mediķiem ir jāsteidzas palīgā pat brīdī, kad viņi atpūšas. Tā atgadījās arī kardiologam, profesoram, 13. Saeimas deputātam (AP!) Andrim Skridem. 

Kardiologs mikroblogošanas vietnē "Twitter" dalījās ar piedzīvojumu lidmašīnā.

Kā stāsta Skride, tad šonedēļ, 30, novembrī, esot augstu debesīs, lidojot virs Atlantijas okeāna, kādam pasažierim palicis slikti ar veselību.

"Esot virs Atlantijas, jau biju iegrimis N. Ikstenas grāmatā “Mātes piens”, kad pamanīju palielu kņadu un skaļrunī - “is there a doctor on board?” Viens bija. Man kā jau pierasts līdzi gan oksimetrs, gan medikamenti etc. Viss veiksmīgi!"

Vairāki "Twitter" lietotāji izrādīja interesi, kas tieši atrodas kardiologa aptieciņā, kas ir paņemta līdzi ceļojumā. "Interesanti, kāda aptieciņa ir līdzi? Vai vienmēr un visur? Adrenalīns? Amiodarons? Nitroglicerīns? CaKB? BB?"

Kā atklāj Skride, tad mājās aptieciņā viņam esot visas nosauktās lietas, medikamenti un vēl daudz kas cits. Tomēr lidmašīnā viņš aprobežojas ar mazāka izmēra aptieciņu. "Pašam līdzi viss, izņemot adrenalīnu. Bet atropīns, adrenalīns un cits ekipējums transatlantiskajos reisos vienmēr ir on board. Esmu arī savlaik Austrijā izgājis praktiskos kursus DOC ON BOARD."

Citi

Paša meita Madara Straume bija pēdējais cilvēks, ar ko kontaktējās kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, kurš 10. jūlija rītā izlēma izbeigt dzīvi, metoties zem vilciena, vēstīts Intas Mengišas materiālā "Viņš aizgāja no mājām neatvadījies" izdevumā "Kas Jauns".