Veikalā DEPO pircējam apstājas sirds; veic nopietnu glābšanas operāciju

© Vladislavs Proškins/F64

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītāja Liene Cipule mikroblogošanas vietnē Twitter dalījusies ar stāstu par to, kā Liepājā, veikalā DEPO, tika izglābta dzīvība cilvēkam, kam bija apstājusies sirds.

Kā raksta Cipule, pirms tika sagaidīta izsauktā mediķu brigāde, tika veiktas sirds kompresijas un vieta cilvēka glābšanai norobežota.

"Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests saka paldies Liepājas veikala DEPO darbiniekiem, kas vakar izcili rīkojās, kad pircējam notika pēkšņa sirds apstāšanās - tika veiktas sirds kompresijas, vieta cilvēka glābšanai norobežota,brigādes sagaidītas! Pacientu izdevās glābt! Dienesta mediķi sūta aplausus!" viņa raksta.

Pirms kāda laika vēstījām par NMPD darba sarežģītajiem apstākļiem.

Gadījumos, kad cilvēka dzīvība nonākusi briesmās, izšķiroša ir katra minūte. Lai gan ir bijušas reizes, kad ātrās palīdzības brigādēm tiek veltīta kritika par pārāk vēlu ierašanos notikuma vietā, tomēr realitāte ir tāda, ka nereti brigādēm, lai nokļūtu pie pacientiem, nākas tikt galā ar ļoti sareģītām situācijām.

Cipule bija publicējusi attēlu, kurā redzams teju neizbraucams ceļš, pa kuru mediķu brigādei jādodas pie pacienta.

Citi

Paša meita Madara Straume bija pēdējais cilvēks, ar ko kontaktējās kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, kurš 10. jūlija rītā izlēma izbeigt dzīvi, metoties zem vilciena, vēstīts Intas Mengišas materiālā "Viņš aizgāja no mājām neatvadījies" izdevumā "Kas Jauns".