Miruša jaunieša vecāki vērsušies tiesā, lai saņemtu atļauju saglabāt dēla spermu

© Freepik

Mirušā jaunā vīrieša vecāki ir cietuši neveiksmi tiesā par pieprasījumu savākt un uzglabāt dēla spermu, raksta portāls "Independent".

22 gadus vecais students pēkšņi sabruka sportojot un bija bezsamaņā intensīvās terapijas laikā pēc insulta, pēc kā arī viņa vecāki iesniedza pieteikumu tiesā.

Vīrietis bija runājis par to, ka vēlas bērnus, un viņa draudzene bija "izteikusi vēlmi iznēsāt viņa bērnu" rakstīts pieteikumā.

Taču tiesnesis secināja, ka tas nebūtu bijusi vīrieša interesēs.

Sīkāka informācija par lietu atklājās ceturtdien, kad tika publicēts tiesneša rakstveida nolēmums. Vīrietis, kas atrodas lietas centrā, kopš tā laika ir miris.

Tiesneši izskatīja jautājumus, kas attiecas uz cilvēkiem, kuriem nav garīgās spējas pieņemt lēmumus pašiem.

Tiesnesis Pūls, kurš atrodas Londonā un pārrauga tiesas sēdes Augstās tiesas Ģimenes nodaļā, sacīja, ka vīrietis bija students universitātē Anglijas dienvidrietumos un bija vesels pirms sabrukuma.

Vīrieša vecāki bija vēlējušies saņemt atzinumu, kas ļautu ārstam izņemt dēla spermu un to likumīgi uzglabāt, lai to "nākotnē varētu izmantot bērna vai bērnu ieņemšanai un piedzimšanai".

Vīrieša tēvs tiesnesim sacīja: "Manam dēlam bija draudzene, un viņš jau daudzus gadus stāstīja, ka vēlas bērnus."

"Tiesai lieku saprast, ka mēs ar sievu audzināsim bērnu, bet draudzene, kura zina par šo iesniegumu, ir izteikusi vēlmi nēsāt viņa bērnu," teicis vīrietis.

Savā spriedumā tiesnesis sacīja: "Tiesā nav pierādījumu, kas mani pārliecinātu, ka (viņš) būtu vēlējies, lai viņa sperma tiktu savākta un uzglabāta viņa pašreizējos apstākļos.

Citi

Paša meita Madara Straume bija pēdējais cilvēks, ar ko kontaktējās kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, kurš 10. jūlija rītā izlēma izbeigt dzīvi, metoties zem vilciena, vēstīts Intas Mengišas materiālā "Viņš aizgāja no mājām neatvadījies" izdevumā "Kas Jauns".